Στον ναό των Αγίων Αναργυρων ομωνύμου δήμου Αττικής τέλεσε την ακολουθία του Νυμφίου ο Επίσκοπος Θεσπιών Συμεών.

Ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών έγινε θερμά δεκτός από τους ιερείς και τους πιστούς του κεντρικού ναού του Δήμου Αγίων Αναργύρων.

Στην ομιλία του ο κ. Συμεών αναφέρθηκε για την αγάπη που κυριαρχεί στην Εκκλησία και ο τρόπος που μπορούμε να την έχουμε είναι να έχουμε αγάπη για τον συνάνθρωπο μας.

“Η αγάπη του Χριστού αγκαλιάζει όλους μας” τόνισε με νόημα ο επίσκοπος Θεσπιών και πρόσθεσε “Ο Χριστός για να σώσει τον άνθρωπο κάνει τα πάντα, υποφέρει τα πάντα για την αγάπη του κάθε ανθρώπου”.

Μετά την ακολουθία ο κ. Συμεών χειροθέτησε τον τρίτο ιερέα της ενορίας π. Νικόλαο Τάσκα, σε πνευματικό δίνοντας του την ευκαιρία να επικοινωνεί με τους πιστούς.

Ο Αρχιμανδρίτης Χρυσόστομος Χρυσόπουλος με λόγια αληθινής αγάπης ευχαρίστησε εκ μέρους των εφημερίων τον Επίσκοπο Θεσπιών για την παρουσία του στον ναό και του ευχήθηκε ότι καλύτερο για τα αυξημένα του καθήκοντα, ενώ ο προϊστάμενος του ναού π. Νικόλαος Γιαννακίδης με τον π. Νικόλαο Τάσκα ευχαρίστησαν θερμά τον Πρωτοσύγκελλο προσφέροντας του ένα ωμοφόριο και πετραχήλι ευχόμενοι καλλίκαρπη αρχιερατεία.

Στην ακολουθία παρευρέθηκαν με πρώτο τον Δήμαρχο του Δήμου Αγίων Αναργύρων κ. Νίκο Σαράντη, δημοτικοί σύμβουλοι, οι αρχές του δήμου και αρκετοί άρχοντες.

Στο υπόγειο του ναού τελέστηκε τρισάγιο για τον Μακαριστό Μητροπολίτη Μαραθώνος Μελίτωνα που μετά από δωρεά αρχιερατικών ενδυμάτων του από την οικογένεια του στον ναό.

Με αφορμή την δωρεάς της οικογενείας, οι ιερείς και οι επίτροποι δημιούργησαν μια βιτρίνα για να εκτίθενται τα άμφια του αγαπητού ιεράρχη σε μνήμη της λαμπρής παρουσίας του στην περιοχή των Αγίων Αναργύρων.

Tagged: