Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2022 | 0:58

Στον Πρόεδρο της Ζάμπια ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Τον Προέδρο της Δημοκρατίας της Ζάμπιας Edgar Chagwa Lungu, συνάντησε το Σαββατο 22 Φεβρουαρίου ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας Θεόδωρος.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν, μεταξύ άλλων, ζητήματα θρησκευτικής ανεκτικότητας, δικαιωμάτων των ευάλωτων ομάδων και προσώπων, περιβαλλοντικής προστασίας, και ισότητας των φύλων, ενώ ο κ. Θεόδωρος παρουσίασε στον κ. Πρόεδρο το έργο του Πατριαρχείου στη Ζάμπια και την Αφρική γενικότερα.

Ο Αλεξανδρινός Προκαθήμενος περικόσμησε τον Πρόεδρο της Ζάμπιας με τον Μεγαλόσταυρο του Θρόνου του Ευαγγελιστού Μάρκου (1ης Τάξεως), ο οποίος απονέμεται από το Πατριαρχείο Αλεξανδρείας μόνο σε Αρχηγούς Κρατών.

Αμέσως μετά την συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Ζάμπιας, ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας ταξίδευσε στην Νότια Ζάμπια, προκειμένου να επισκεφθεί την περιοχή των «Βλαχάκηδων». Η ιστορική οικογένεια Βλαχάκη από το 1894 μετοίκησε από την Κρήτη στη Ζάμπια και σηματοδότησε την πρώτη εμφάνιση του Ελληνισμού στην υποσαχάρια χώρα. Ο Πατριάρχης συνεχάρη την Οικογένεια Βλαχάκη για τη δημιουργία του πρώτου Ορθόδοξου πυρήνα στη περιοχή του Ζαμβέζη ποταμού και με συγκίνηση αναφέρθηκε στην κοινή τους καταγωγή από την λεβεντογέννα Κρήτη, υπογραμμίζοντας την σπουδαία σημασία για τον Έλληνα όπου γης να διατηρεί τα ήθη και τα έθιμα του τόπου του σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σήμερα το πρωί στο Ναό του Αγίου Αλεξάνδρου Λουσάκας, ο κ. Θεόδωρος τέλεσε Πατριαρχική Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων των μητροπολιτών Ζάμπιας κ. Ιωάννου και Αξώμης κ. Δανιήλ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ