Ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας Μακάριος στο γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας photo: Eurokinissi / Γιώργος Κονταρίνης

Τον σεβασμιότατο αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο δέχθηκε σήμερα στο Προεδρικό Μέγαρο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Υποδεχόμενος τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας ο κ. Παυλόπουλος τον συνεχάρη για την επάξια εκλογή του στον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο Αυστραλίας, του ευχήθηκε «καλή δύναμη και επιτυχία», ενώ υπογράμμισε «την μεγάλη αποστολή της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας», η οποία, όπως είπε, «έχει πολλές διαστάσεις».

«Πριν απ’ όλα, η αποστολή σας αφορά την στήριξη της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας και της μεγάλης και τόσο δημιουργικής Ελληνικής Ομογένειας εκεί. Και, δεύτερον, τη στήριξη του ιδίου του Πατριαρχείου, σε αυτούς τους κρίσιμους καιρούς, κάτι που είναι εξαιρετικά σημαντικό για όλη την Ορθοδοξία» είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και τόνισε: «Τέλος, θα ήταν παράλειψή μου αν δεν αναδείκνυα την πολυπρισματική ολοκληρωμένη προσωπικότητά σας. Διότι πρέπει να γίνει ευρύτερα γνωστό ότι, εκτός από την εξαίρετη θεολογική σας κατάρτιση, είσθε βαθύς γνώστης της Βιοηθικής, όπως αποδεικνύει, μεταξύ άλλων, και η διδακτορική σας διατριβή για την κλωνοποίηση στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης».

Από την πλευρά του ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη θερμή υποδοχή, και πρόσθεσε ότι εκλαμβάνει τις παρατηρήσεις τις οποίες διατύπωσε ο Πρόεδρος, «ως πνευματική παρακαταθήκη από τον Πρώτο ‘Αρχοντα της Χώρας μου, της Πατρίδος μας». «Το ξέρετε», είπε απευθυνόμενος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο κ. Μακάριος, «ότι ο ρόλος μας δεν είναι μόνο θρησκευτικός, είναι και εθνικός. Και μάλλον περισσότερο εθνικός παρά θρησκευτικός, διότι, έχουμε τη συναίσθηση ότι στις φλέβες μας κυλάει αίμα ηρώων, οι οποίοι αγωνίστηκαν υπέρ της πίστεως και επίσης αίμα αγίων, οι οποίοι σφαγιάστηκαν και μαρτύρησαν για την Πατρίδα και για την Πίστη. Και έχω έντονη αυτή την συναίσθηση μέσα μου».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info