Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 | 17:06

Στον Πατριάρχη Αλεξανδρείας οι Ναυτικοί Δόκιμοι του αρματαγωγού “Ικαρία”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β΄ υποδέχθηκε την 1η Αυγούστου τους Σπουδαστές της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού στα πλαίσια του εκπαιδευτικού πλου 2015 που πραγματοποιείται τις ημέρες αυτές στην Αλεξάνδρεια.

Τους Δοκίμους συνόδευαν ο Ακόλουθος Άμυνας της Ελλάδος στο Κάιρο Πλοίαρχος κ.Ιωάννης Διαμαντάκης, ο Κυβερνήτης του αρματαγωγού πλοίου «ΙΚΑΡΙΑ» Αντιπλοίαρχος κ. Ιωάννης Καρατζάς, ο Αντιπλοίαρχος κ. Σάββας Χοζός και Αξιωματικοί της Σχολής.

Κατά την συνάντηση, ο Μακαριώτατος μίλησε για την ιστορία και τις ιεραποστολικές δραστηριότητες του παλαιφάτου Πατριαρχείου στην Αφρικανική Ήπειρο, ευχαρίστησε το Πολεμικό Ναυτικό για την δωρεάν κατασκευή και μεταφορά καμπάνων για τις ανάγκες των εκκλησιών σε όλη την Αφρική, και ευχήθηκε καλή σταδιοδρομία στους Δοκίμους.

Εν συνεχεία, ο Κυβερνήτης και ο Πατριάρχης αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα και οι Δόκιμοι της Σχολής είχαν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στους χώρους του Πατριαρχείου, στο Μουσείο και στο Πατριαρχικό Σκευοφυλάκειο.

O Πατριάρχης, συνοδευόμενος από τον Επίσκοπο Ναυκράτιδος, μετέβη στον Ναύσταθμο Αλεξανδρείας και επιβιβάστηκε στο Αρματαγωγό πλοίο «ΙΚΑΡΙΑ» ανταποδίδοντας την επίσκεψη των Σπουδαστών της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων.

ΠΗΓΗ: newsbomb.gr

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ