Σάββατο 23 Σεπτεμβρίου 2023 | 14:32

Στον Οικουμενικό Πατριάρχη ο Πρόεδρος της Ουγγαρίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο επισκέφθηκε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Ουγγαρίας κ. Janos Ader, συνοδευόμενος από τον Ούγγρο πρέσβη στην Άγκυρα κ. Gabor Kiss.

Τον Ούγγρο πρόεδρο υποδέχθηκε στην είσοδο του Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη ο μητροπολίτης Καλλιουπόλεως κ. Στέφανος.

Τη συζήτηση που είχαν ο κ. Βαρθολομαίος με τον κ. Ader απασχόλησαν θέματα που αφορούν στις σχέσεις μεταξύ του ουγγρικού κράτους και των Ορθοδόξων που ζουν σε αυτό καθώς και οι διεθνείς προσπάθειες για την προστασία του περιβάλλοντος, ζήτημα με το οποίο ασχολούνται ενεργά τόσο ο Οικουμενικός Πατριάρχης όσο και ο Ούγγρος Πρόεδρος.

Ο κ. Βαρθολομαίος πρόσφερε στον κ. Ader μια εικόνα της Οσίας Ξένης, που ήταν πριγκίπισσα της Ουγγαρίας και μετέπειτα αυτοκράτειρα του Βυζαντίου. Ο κ. Ader, με τη σειρά του, χάρισε στον Πατριάρχη πορσελάνινο πασχαλινό αυγό.

Αυτή δεν ήταν η πρώτη συνάντηση για τους δύο άνδρες. Πέρσι, όταν ο Οικουμενικός Πατριάρχης ταξίδεψε στη Βουδαπέστη για να υπογράψει με τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας επίσημη διμερή συμφωνία για τη θέση της Ορθοδοξίας και ιδιαίτερα της Εξαρχίας του Οικουμενικού Πατριαρχείου στη χώρα, είχε γίνει δεκτός με τιμές από τον Πρόεδρο Ader.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ