Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022 | 6:05

Στον Οικουμενικο Πατριάρχη ο ΥΦ.ΥΠΕΞ Γιάννης Αμανατίδης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Στην Κωνσταντινούπολη μετέβη το Σάββατο, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Γιάννης Αμανατίδης.

Τον κ. Αμανατίδη υποδέχτηκαν ο Πρέσβης στην Αγκυρα, κ. Κυριάκος Λουκάκης και ο Γενικός Πρόξενος στην Κωνσταντινούπολη, κ. Ευάγγελος Σέκερης, προκειμένου να μεταβούν από κοινού στο Σισμανόγλειο Μέγαρο. Ο Υφυπουργός Εξωτερικών ξεναγήθηκε στην Σακκουλίδειο Βιβλιοθήκη, όπως και στους χώρους διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στο Σισμανόγλειο Μέγαρο.

Ακολούθως, ο Υφυπουργός Εξωτερικών μετέβη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, στο Φανάρι. Ο κ. Αμανατίδης έγινε δεκτός από τον Οικουμενικό Πατριάρχη, κ.κ. Βαρθολομαίο, ενώ παρακάθησε σε γεύμα που παρέθεσε προς τιμήν του ο Οικουμενικός Πατριάρχης στην Πατριαρχική Τράπεζα.

Μετά το πέρας της επίσκεψης στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, ο κ. Αμανατίδης δήλωσε:

“Η επίσκεψη στο παλαίφατο κέντρο του Ορθόδοξου κόσμου και η συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη δίνουν την ευκαιρία να αντικρίσουμε, να αφουγκραστούμε και να βιώσουμε την κοινή παράδοση πίστης και γένους ως ζωντανή και ανανεούμενη πραγματικότητα. Το Φανάρι αποδεικνύει ότι το γένος μας καταφέρνει μέσα από τις αντιξοότητες να αναδεικνύεται δυνατότερο και πιο εύρωστο. Ο Παναγιώτατος με ενημέρωσε για όλα τα μείζονα ζητήματα του Πατριαρχείου και ιδιαίτερα για την προετοιμασία της μεγάλης Πανορθόδοξης Συνόδου, που θα αποτελέσει την κατάληξη προσπαθειών πολλών δεκαετιών και κυρίως θα καταδείξει σε όλο τον κόσμο την ενότητα των Ορθόδοξων Εκκλησιών”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ