Στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Ερμουπόλεως, στο ιερό Βήμα του οποίου μαθήτευσε παιδιόθεν, ιερούργησε χθες το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Παύλος, ο Σύριος, ο οποίος, κηρύσσοντας τον θείο λόγο προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ομίλησε για το Φως του Κόσμου, τον Χριστό.

Ευχαρίστησε, με λόγους αγάπης, τον Σεβασμιώτατο κ. Δωρόθεο Β’ για την άδεια και ευλογία του να ιερουργήσει στον Ιερό Ναό της παιδικής του ηλικίας. Αναφέρθηκε με συγκίνηση στις οσιακές μορφές των αοιδίμων Αρχιμανδριτών Γρηγορίου Μαραγκού και Τιμοθέου Δράγαση, οι οποίοι καθοδήγησαν τα πρώτα βήματά του στην Εκκλησία και τέλεσε Τρισάγιο στην μνήμη τους και στην μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτου Σύρου Δωροθέου Α’ (Στέκα).

Ο Εφημέριος του Ναού Πανοσιολ. Αρχιμ. Βενέδικτος Φραγκογιάνννης καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο κ. Παύλο. Κατέθεσε και αυτός τις αναμνήσεις του από τους αειμνήστους προκατόχους του Αρχιμ. Γρηγόριο και Τιμόθεο και μετέφερε στο Σεβασμιώτατο κ. Παύλο τις ευχές του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Σύρου. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info