Την υπηρεσιακή πρωθυπουργό κ. Βασιλική Θάνου δέχθηκε πριν από λίγο στο μητροπολιτικό μέγαρο της Θεσσαλονίκης ο ποιμενάρχης της πολης κ. Άνθιμος.

Η κ. Θάνου έφθασε πεζή στην είσοδο του μητροπολιτικού μεγάρου όπου έγινε δεκτή από τον πρωτοσύγκελο της μητρόπολης αρχιμανδρίτη Στέφανο Τόλιο και τον αρχιερατικό επίτροπο αρχιμανδρίτη Ιάκωβο Αθανασίου. Αμέσως μετά, την υποδέχθηκε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης.

Η υπηρεσιακή πρωθυπουργός και ο μητροπολίτης κατευθύνθηκαν στο γραφείο του κ. Ανθίμου όπου είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν μεταξύ τους τρέχοντα θέματα της εκκλησιαστικής και πολιτικής επικαιρότητας.

Η συνάντησή τους ήταν εθιμοτυπική και ολοκληρώθηκε με την ανταλλαγή δώρων. Επίσης, κ. Θάνου ευχήθηκε στον κ. Άνθιμο για την ονομαστική του εορτή που ήταν χθες και τον επαίνεσε για τους λόγους του και το πνευματικό του έργο στη συμπρωτεύουσα.

Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης ευχήθηκε στην κ. Θάνου καλή δύναμη στο έργο της ως υπηρεσιακή πρωθυπουργός και της απένειμε την ανώτατη τιμή της μητρόπολης, τον Σταυρό του Αγίου Δημητρίου.

Στο τέλος, η κ. Θάνου ξεναγήθηκε στο μουσείο της μητρόπολης Θεσσαλονίκης από τον ίδιο τον κ. Άνθιμο.

Ο Γιώργος Φερδής είναι πτυχιούχος Θεολογίας του Ορθόδοξου Ινστιτούτου Αγίου Σεργίου Παρισίων και έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα.

Ετικέτες: