Παρασκευή 9 Ιουνίου 2023 | 15:27

Στον άγιο “της ταπείνωσης” αφιέρωμενο το ημερολόγιο της Μητροπόλεως Σηλυβρίας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Στον Άγιο του 20ού αιώνα και γόνο της Σηλυβρίας, στον Άγιο Νεκτάριο, Επίσκοπο Πενταπόλεως τον θαυματουργό, είναι αφιερωμένο το Ημερολόγιο 2020 της Μητροπόλεως Σηλυβρίας, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την κοίμηση του Αγίου (8 Νοεμβρίου 1920).

Στο ημερολόγιο προτάσσεται Γράμμα του Οικουμενικού Πατριάρχου προς τον Ποιμενάρχην της Σηλυβρίας Σεβ. Μητροπολίτη κ. Μάξιμο.

Ο Πατριάρχης, επευλογώντας την έκδοση, σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι “η Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία εναβρύνεται και καυχάται εν Κυρίω, καθ΄ότι η γενέθλιος πόλις του Αγίου, η Σηλυβρία της Ανατολικής Θράκης, τυγχάνει Επαρχία αυτής και μάλιστα γεωγραφικώς κειμένη πλησίον της Πόλεως. Προσέτι δε χαίρει, διότι η θεόσωστος αύτη Επαρχία, μετά σιγήν πολλών ετών, με την επαξίαν και θεοφιλή διαποίμανσιν υπό της υμετέρας Ιερότητος, αναγεννάται και αναθάλλει προς δόξαν Θεού και εύκλειαν της Μητρός Εκκλησίας”.

Στο Ημερολόγιο παρατίθενται κείμενα του Αγίου Νεκταρίου, στην δημοτική, κυρίως για την αγάπη, την πεμπτουσία της πίστεώς μας.

Πηγή: Φως Φαναρίου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ