Στον Άγιο του 20ού αιώνα και γόνο της Σηλυβρίας, στον Άγιο Νεκτάριο, Επίσκοπο Πενταπόλεως τον θαυματουργό, είναι αφιερωμένο το Ημερολόγιο 2020 της Μητροπόλεως Σηλυβρίας, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την κοίμηση του Αγίου (8 Νοεμβρίου 1920).

Στο ημερολόγιο προτάσσεται Γράμμα του Οικουμενικού Πατριάρχου προς τον Ποιμενάρχην της Σηλυβρίας Σεβ. Μητροπολίτη κ. Μάξιμο.

Ο Πατριάρχης, επευλογώντας την έκδοση, σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι “η Αγία του Χριστού Μεγάλη Εκκλησία εναβρύνεται και καυχάται εν Κυρίω, καθ΄ότι η γενέθλιος πόλις του Αγίου, η Σηλυβρία της Ανατολικής Θράκης, τυγχάνει Επαρχία αυτής και μάλιστα γεωγραφικώς κειμένη πλησίον της Πόλεως. Προσέτι δε χαίρει, διότι η θεόσωστος αύτη Επαρχία, μετά σιγήν πολλών ετών, με την επαξίαν και θεοφιλή διαποίμανσιν υπό της υμετέρας Ιερότητος, αναγεννάται και αναθάλλει προς δόξαν Θεού και εύκλειαν της Μητρός Εκκλησίας”.

Στο Ημερολόγιο παρατίθενται κείμενα του Αγίου Νεκταρίου, στην δημοτική, κυρίως για την αγάπη, την πεμπτουσία της πίστεώς μας.

Πηγή: Φως Φαναρίου

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: