Ελλάδα

Στον άγιο Αθανάσιο του Θησείου ο Αρχιεπίσκοπος

Στον πανηγυρικό εσπερινό στον ναό του Αγίου Αθανασίου στο Θησείο χοροστάτησε νωρίτερα το απόγευμα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος. Τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχτηκαν ο προϊστάμενος του ναού Αρχιμανδρίτης Νικόδημος Φαρμάκης, κληρικοί της Αρχιεπισκοπής και πιστοί.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης ο οποίος αναφέρθηκε στη ζωή και στο έργο του Αγίου Αθανασίου, που μας δίνει, όπως είπε, «αληθινή ελπίδα και παρηγοριά με την χάρη του και την ζωή του».

Ο π. Συμεών επεσήμανε πως ο Μέγας Αθανάσιος έζησε σε έναν κόσμο αναταράξεων με πολύ πικρία και πολλές δυσκολίες και «η Εκκλησία τον ονόμασε Μέγα διότι υπήρξε Μεγάλος στην αρετή, στην αγάπη, στον ζήλο. Υπήρξε και είναι στύλος. Τίποτε δε μπόρεσε να τον σταματήσει. Η καρδιά του ήταν μεγάλη για να χωρέσει εχθρούς και φίλους, αυτούς που τον καταλάβαιναν κι αυτούς που δε μπόρεσαν να τον ακολουθήσουν».

Ο πρωτοσύγκελος της Αρχιεπισκοπής αναφέρθηκε στις δυσκολίες και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε σήμερα τονίζοντας πως θα τα ξεπεράσουμε με την ευχή των Αγίων και την αγάπη μας στην Εκκλησία.

«Ζούμε σε έναν κόσμο μεταβαλλόμενο» υπογράμμισε ο π. Συμεών και προσέθεσε «μεταβάλλονται γύρω μας τα πάντα, αλλά και μέσα μας. Κάθε μέρα αναθεωρούμε την ίδια μας την ύπαρξη. Κάθε μέρα έχουμε απογοητεύσεις. Μέσα σε όλη αυτήν την αστάθεια ο Μέγας Αθανάσιος έρχεται να μας δώσει ελπίδα και αισιοδοξία και μας καλεί να μείνουμε σταθεροί. Μην στενοχωριέστε, μας λέει, μην θλίβεστε άλλο. Βλέπει τα μάτια που είναι κουρασμένα από την αγωνία και μας καλεί να μην απογοητευόμαστε. Όσες στενοχώριες και λύπες και αν έχουμε με την ευχή του Αγίου Αθανασίου και την πίστη μας στην Εκκλησία και στην αγάπη του Θεού θα περάσουν όλα».

ϠQ׉ŐɓʏЏӠɅљ͕̏ӠӔύ œЅщ͏ Ӕύ Cɏ HMSɏ ȇӅɏըÉ`ԇ͠UщMǠŏєǠԏՠCɏՠHMSɏթ--בǓԏӠ̐ύǓ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Χρήστος Μπόνης
ΚΕΙΜΕΝΟ: Μάκης Αδαμόπουλος

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Αιχμές για λάθη που πληγώνουν την Εκκλησία από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου

Σοφία Καρεκλά

Η χειροτονία του νέου μητροπολίτη Σισανίου & Σιατίστης Αθανασίου

Σοφία Καρεκλά

Η Κυριακή της Ορθοδοξίας στον Καθεδρικό της Αθήνας- Καταδίκη των επιθέσεων στη Ν. Ζηλανδία

Σοφία Καρεκλά

Θεσπιών Συμεών: «Ο χριστιανός θέλει υποτροφία για το πανεπιστήμιο της ερήμου»

Γιώργος Δ. Φερδής

Θεμελίωση ναού του Οσίου Ιερωνύμου στον Αυλώνα Αττικής

Γιώργος Δ. Φερδής

Ο Αρχιεπίσκοπος τίμησε τη μνήμη των Ιερολοχιτών

Μαρία Αχιλλεοπούλου