Αφιερώματα

Μαζί με αυτούς που ξενύχτισαν για να στολίσουν τον Επιτάφιο

Αυτή τη νύχτα η Ελλάδα ξενύχτησε δίπλα Του. Γύρω από τον Εσταυρωμένο άνθρωποι κάθε ηλικίας κρατώντας λουλούδια της άνοιξης στόλισαν και πάλι τον Τάφο. Τον Επιτάφιο στον οποίοι οι ιερείς εναποθέτουν το σώμα του Ιησού μετά την Ιερά Αποκαθήλωση.

Το orthodoxia.info πέρασε τη νύχτα αυτή κοντά στους ανθρώπους της πίστης και της παράδοσης. Αυτούς που ψάλλοντας το «Ώ γλυκί μου έαρ…» θέλησαν να σταθούν κοντά στην Παναγιά την ώρα του μεγάλου θρήνου.

Μετά την ακολουθία των Παθών και αφού το σκοτάδι έπεσε για τα καλά, μικρά παιδιά, νέοι και νέες αλλά και ηλικιωμένες γυναίκες, κύκλωσαν τους Επιταφίους γεμίζοντας τους άνθη. Η κα. Μαρία ήταν εκεί με την εγγονή της. Η νέα και η παλιά γενιά. Η μια βοηθούσε στις γιρλάντες και η άλλη στόλιζε. «Για εμένα αυτή η στιγμή είναι ιερή. Είναι σαν να ετοιμάζω έναν δικό μου άνθρωπο. Δεν νιώθω κούραση» μας είπε.

Κάθε άνθρωπος που επιλέγει να περάσει αυτήν την νύχτα στις εκκλησιές, έχει το δικό του λόγο. Άλλοι το κάνουν για να τιμήσουν την παράδοση, άλλοι για να προσευχηθούν για τα παιδιά τους κι άλλοι για να μοιραστούν τα βάρη της ζωής τους με τον Ιησού.

Είναι μια ακόμη απόδειξη των άρρηκτων δεσμών που ενώνουν την Ελλάδα με την ορθόδοξη πίστη.

Στον Ιερό Ναό του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου οι ιερείς έμειναν μέχρι αργά για να φροντίσουν τις λεπτομέρειες. Στον Ιερό Ναό Προφήτη Ηλία Παγκρατίου νεαρά κορίτσια  ετοιμάζουν τις γιρλάντεςΣτον Άγιο Αρτέμιο Παγκρατίου οι γυναίκες ψάλλουν τα Εγκώμια τη στιγμή που οι υπόλοιποι στολίζουνΟι παλαιότερες γενιές επί το έργονΟι τελευταίες πινελιές μπαίνουνΣτον Αγιο Γεώργιο Καρίκη στο κέντρο της Αθήνας, οι τελευταίοι ετοιμάζουν τα λουλούδια που θα ρίξουν οι μυροφόρεςΣτον Άγιο Ιωάννη τον Κυνηγό τα παιδιά έχουν τον πρώτο λόγο

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Θεσπιών: «Ο αληθινός πνευματικός ηγέτης ξέρει πότε να σιωπά και πότε να μιλάει»

Γιώργος Δ. Φερδής

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος κοντά στα παιδιά της Αθήνας

Γιώργος Δ. Φερδής

Η λιτανεία των λειψάνων του Αγίου Νικολάου Πλανά

Γιώργος Δ. Φερδής

Σχολή Γονέων στην ενορία του Αγίου Αρτεμίου οδού Φιλολάου

Η «Εικονοκλαστική Σέχτα» ανέλαβε την ευθύνη στον Άγιο Διονύσιο – Απειλεί με νέα χτυπήματα

Σπύρος Παπαγεωργίου

Μεθώνης: «Σήμερα η Eκκλησία μας χρειάζεται νέους ιερείς»

Αναστάσιος Βόπης