Πέμπτη 23 Μαρτίου 2023 | 0:49

Στη Σύρο για τον εορτασμό της Κοίμησης της Παναγίας ο μητροπολίτης Κορωνείας

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Στον Ι. Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στην Ερμούπολη της Σύρου, με την άδεια του οικείου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου, χοροστάτησε στον Ορθρο και προεξήρχε της Θ. Λειτουργίας ο παρεπιδημών Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορωνείας κ. Παντελεήμων.

Συλλειτούργησαν οι εκλεκτοί εφημέριοι του Ναού, ο προϊστάμενος Αρχιμ. Αλέξανδρος Τσιούχαρης και ο Πρωτοπρ. Κωνσταντίνος Κοντός.

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολιτης Κορωνείας είπε ότι η αιτία της επιλογής της Παναγίας από τον Θεό, για να γίνει Μητέρα του ενανθρωπίσαντος Υιού Του, ήταν ο “κρυπτός της καρδίας άνθρωπος”. Δηλ. το κάλλος της το εσωτερικό. Έτσι η Παναγία μας δίνει το μήνυμα να στραφούμε προς τον “έσω άνθρωπο”. Να μη απορροφώμεθα αποκλειστικά από το “φαίνεσθαι” αλλά να ενδιαφερώμεθα κυρίως για το “είναι”.

Να στραφούμε, λοιπόν, προς τα “έσω”, είπε ο Σεβασμιώτατος, όχι για να κλειστούμε στον εαυτό μας, αλλά για να ανοίξουμε στη Χάρη του Θεού, που εφ’ όσον μένουμε ενσωματωμένοι στο Σώμα του Χριστού, την Εκκλησια, ανακαινίζει και αγιάζει τον άνθρωπο. Από αυτή την σωστή σχέση με τον Θεό θα προκύψει και η σωστή σχέση με τους ανθρώπους. Θα προχωρήσουμε από την σχάση (διαίρεση, σύγκρουση) στην σχέση. Από την επιβίωση (με κάθε μέσο) στην συμ- βίωση. Από τον μονόλογο στον διάλογο.

Και ο Σεβασμιώτατος κατέληξε λέγοντας: Τρείς άνθρωποι βαδίζουν στο δρόμο. Ο πρώτος, που προηγείται, είναι ο εαυτός μας όπως τον θέλει ο Θεός. Ο δεύτερος, που ακολουθεί, είναι ο εαυτός μας, όπως τον βλέπουν οι άλλοι. Και ο τρίτος, που είναι ακόμα πιό πίσω, είναι ο εαυτός μας όπως είναι στην πραγματικότητα. Πρέπει οι δύο καθυστερημένοι εαυτοί μας να σπεύσουν να προλάβουν τον εαυτό μας, όπως τον θέλει ο Θεός. Αυτό προϋποθέτει αγώνα ζωής. Και σ’αυτόν ας μας εμπνέει η Παναγία, στην οποία έχουμε ταύτιση των τριών. Ήταν και φαινόταν όπως την ήθελε ο Θεός.

Τελειώνοντας ο Μητροπολίτης Κορωνείας ευχαρίστησε τον “εκλεκτό και διακεκριμένο” όπως είπε, Ποιμενάρχη Σύρου κ. Δωρόθεο και τους ιερείς του Ναού για την αγάπη τους και ευχήθηκε σε όλους την προστασία της Παναγίας.

Τέλος ο π. Αλέξανδρος ευχαρίστησε τον Άγιο Κορωνείας, που για πολλοστή φορά προεξάρχει της Πανηγύρεως και ευχήθηκε σε όλους τα δέοντα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ