Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος βρέθηκε στη νήσο Σαντορίνη φιλοξενούμενος στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας. Την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016 το απόγευμα, ο Μητροπολίτης μας κ. Παύλος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας και Αμοργού κ. Επιφάνειο, στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Αθηνάς στην περιοχή Ακρωτήριο, όπου ανήκει στον μεγάλο ευεργέτη της Μητροπόλεως κ. Αθανάσιο Μαρτίνο.

Μετά την Αρτοκλασία ο Ποιμενάρχης της τοπικής Εκκλησίας της Μητροπόλεως Θήρας κ. Επιφάνειος, ομίλησε καταλλήλως για την Αγία, ευχαριστώντας ιδιαιτέρως τον Μητροπολίτη μας κ. Παύλο, για την παρουσία του για άλλη μια χρονιά στο νησί και σε αυτή την Ιερά Πανήγυρη.

Την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου, αρχή της Ινδίκτου, οι Σεβασμιώτατος κ. Παύλος ιερούργησε στο ίδιο Παρεκκλήσιο της Αγίας Αθηνάς, μαζί με κληρικούς της τοπικής Μητροπόλεως Θήρας. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Επίσκοπός μας κ. Παύλος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας.

Στο τέλος, ο Μητροπολίτης κ. Παύλος έκλεισε την ομιλία του, ευχαριστώντας ιδιαιτέρως τον Μητροπολίτη Θήρας κ. Επιφάνιο για την αγάπη και φιλοξενία του, προς την ταπεινότητά του, καθώς επίσης για την ευλογία του και την ευγενική πρόσκλησή του, για να βρίσκεται για άλλη μια φορά, στην Ιερά αυτή πανήγυρη.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Γλυφάδος. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info