Ελλάδα

Στη Σαντορίνη ο μητροπολίτης Γλυφάδος

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Παύλος βρέθηκε στη νήσο Σαντορίνη φιλοξενούμενος στην Ιερά Μητρόπολη Θήρας. Την Τετάρτη 31 Αυγούστου 2016 το απόγευμα, ο Μητροπολίτης μας κ. Παύλος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό, μαζί με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Θήρας και Αμοργού κ. Επιφάνειο, στο Ιερό Παρεκκλήσιο της Αγίας Αθηνάς στην περιοχή Ακρωτήριο, όπου ανήκει στον μεγάλο ευεργέτη της Μητροπόλεως κ. Αθανάσιο Μαρτίνο.

Μετά την Αρτοκλασία ο Ποιμενάρχης της τοπικής Εκκλησίας της Μητροπόλεως Θήρας κ. Επιφάνειος, ομίλησε καταλλήλως για την Αγία, ευχαριστώντας ιδιαιτέρως τον Μητροπολίτη μας κ. Παύλο, για την παρουσία του για άλλη μια χρονιά στο νησί και σε αυτή την Ιερά Πανήγυρη.

Την Πέμπτη 1η Σεπτεμβρίου, αρχή της Ινδίκτου, οι Σεβασμιώτατος κ. Παύλος ιερούργησε στο ίδιο Παρεκκλήσιο της Αγίας Αθηνάς, μαζί με κληρικούς της τοπικής Μητροπόλεως Θήρας. Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Επίσκοπός μας κ. Παύλος, ο οποίος αναφέρθηκε στον βίο της Αγίας.

Στο τέλος, ο Μητροπολίτης κ. Παύλος έκλεισε την ομιλία του, ευχαριστώντας ιδιαιτέρως τον Μητροπολίτη Θήρας κ. Επιφάνιο για την αγάπη και φιλοξενία του, προς την ταπεινότητά του, καθώς επίσης για την ευλογία του και την ευγενική πρόσκλησή του, για να βρίσκεται για άλλη μια φορά, στην Ιερά αυτή πανήγυρη.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Στις εκδηλώσεις της Εστίας Θεολόγων Χάλκης ο μητροπολίτης Βρυούλων

Γραφείο Ρεπορτάζ

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: «Το μεγάλο «όπλο» στα χέρια των Χριστιανών είναι η προσευχή του ενός για τον άλλον»

Εκκλησία της Ελλάδος

O Ηγούμενος της Μονής Σταυρονικήτα στον Ι. Ν. Αγίου Δημητρίου ομωνύμου Δήμου

Αναδημοσίευση

Ο «Χρυσός Αριστοτέλης» στον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας- Το πρόγραμμα της εκδήλωσης

Γραφείο Ρεπορτάζ

Ολοκληρώθηκε το Συνέδριο «Γυναίκες στη σκιά της βίας: Η ποιμαντική ευθύνη και η οπτική των θρησκειών»

Εκκλησία της Ελλάδος

Τελευταίες ημέρες εγγραφών στο ΠΜΣ της Μητροπόλεως Κηφισίας