Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2023 | 2:49

Στη Μόσχα ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων συναντήθηκε με τον Β. Πούτιν

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Ανδρέας Λουδάρος Συνάντηση με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν είχε σήμερα στη Μόσχα, ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων Θεόφιλος, παρουσία του Πατριάρχη Ρωσίας Κυρίλλου.

Ο κ. Θεόφιλος, ο οποίος είναι ο πρώτος ορθόδοξος Προκαθήμενος που επισκέπτεται την Μόσχα μετά τα γεγονότα που οδήγησαν στην διακοπή Κοινωνίας μεταξύ Μόσχας και Κωνσταντινούπολης, βρίσκεται στην ρωσική πρωτεύουσα για να παραλάβει το βραβείο «Πατριάρχης Αλέξιος Β΄».

Σύμφωνα με όσα έδωσε στη δημοσιότητα η υπηρεσία Τύπου του Κρεμλίνου, ο πατριάρχης Θεόφιλος ευχαρίστησε τον Ρώσο πρόεδρο για την στήριξη του στην Αγιοταφική Αδελφότητα λέγοντας χαρακτηριστικά: «Θέλω να ευχαριστήσω εξ ονόματος ολόκληρης της αδελφότητας για το ενδιαφέρον και την προστασία που μας προσφέρετε και για την αποφασιστική σας βοήθεια, η οποία ήταν πολύ σημαντική για την προστασία της εκκλησίας του Παναγίου Τάφου».

Ο Ρώσος πρόεδρος που θα επισκεφθεί το Ισραήλ τον ερχόμενο Ιανουάριο ευχαρίστησε τον Πατριάρχη Θεόφιλο για τις διευκολύνσεις που παρέχει το Πατριαρχείο του στους Ρώσους προσκυνητές ενώ τόνισε την αξία της κοινής γραμμής για το συμφέρον των ορθοδόξων.

«Πρόσφατα, στην Ουγγαρία, συναντήθηκα με τους Προκαθημένους των χριστιανικών Εκκλησιών της Μέσης Ανατολής. Γνωρίζουμε τη δύσκολη κατάσταση των χριστιανών εκεί. Χρειαζόμαστε μια κοινή προσπάθεια για την προστασία των συμφερόντων των χριστιανών. Οποιαδήποτε διάσπαση θα προκαλέσει τεράστια ζημιά στον χριστιανικό κόσμο γενικά και στους χριστιανούς στη Μέση Ανατολή» είπε χαρακτηριστικά ο Β. Πούτιν.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ