Κυριακή 2 Οκτωβρίου 2022 | 22:08

Στη γη της Βοιωτίας αναπαύεται ο Επίσκοπος Ανδίδων Χριστοφόρος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Στο Κοιμητήριο της Μονής Οσίου Λουκά στο Στείρι αναπαύεται πλέον το σκήνωμα του Επισκόπου Ανδίδων κυρού Χριστοφόρου που κοιμήθηκε χθες το πρωί. Σήμερα τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία

ενώ προηγηθηκε η Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιο, ενώπιον του σκηνώματος του μακαριστού Επισκόπου τελέσθηκε Ενώ, μετά τη Θεία Λειτουργία και έως την ώρα της εξοδίου ακολουθίας ιερείς διάβαζαν το Ευαγγέλιο.

Στην εξόδιο ακολουθία συμμετείχαν επίσης, οι γυναικείες μοναστικές αδελφότητες της επαρχίας μας, στις Μονές των οποίων πολλές φορές είχε λειτουργήσει ο μακαριστός, συγγενείς, συνάδελφοι καθηγητές του εκλιπόντος, ο Δήμαρχος Λεβαδέων και πιστοί που τον εγνώριζαν.

Στη συνέχεια ο μητροπολίτης κ. Γεώργιος, εκπροσωπώντας τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο μετέφερε τις συλλυπητήριες ευχές του κ. Ιερωνύμου στους συγγενείς του μακαριστού Επισκόπου, καθώς και τις συλλυπητήριες ευχές του Αρχιεπισκόπου Καναδά κ. Σωτηρίου, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην εξόδιο.

Ο μητροπολίτης Θηβών αναφέρθηκε στον επί 34 χρόνια, από την κουρά του π. Χριστοφόρου στη Μονή του Οσίου Λουκά, αδελφικό σύνδεσμο μαζί του και τόνισε πως ο μακαριστός κάθε φορά που ερχόταν στην Ελλάδα είχε σε προτεραιότητα τη Βοιωτία, την οποία πάντα επισκεπτόταν και λειτουργούσε στις Ιερές Μονές της.

Ο κ. Γεώργιος έκλεισε την ομιλία του λέγοντας ότι ο μακαριστός π. Χριστοφόρος επιστρέφει εκεί από όπου ξεκίνησε, στη Μονή της μετανοίας του, την Ιερά Μονή του Οσίου Λουκά, όπου και ετάφη, δίπλα στον Ιερό Ναό του Αγίου Χαραλάμπους.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ