Δευτέρα 27 Ιουνίου 2022 | 8:17

Στην παραμεθόρια μονή της Αγίας Σκέπης ο μητροπολίτης Διδυμοτείχου

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Στην πανηγυρίζουσα παραμεθόρια Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης – Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσας ιερούργησε την 1η Οκτωβρίου ε.ε. ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Δαμασκηνός, επί τη εορτή της Αγίας Σκέπης.

Ο Σεβασμιώτατος την προσλαλιά του επεσήμανε ότι το Μοναστήρι αυτό είναι στην κυριολεξία το προπύργιο της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, μιας και σε απόσταση λίγων εκατοντάδων μέτρων από αυτό βρίσκεται η χερσαία ελληνοτουρκική μεθόριος. «Εδώ ο Σταυρός του Χριστού και η ελληνική σημαία υψώνονται για να θυμίζουν στους απέναντι ότι οι Έλληνες είναι έτοιμοι για θυσίες και στους ημετέρους ότι η παρουσία του Χριστού και της Παναγίας Μητέρας του, της Υπέρμαχου Στρατηγού, δίνει ελπίδα και δύναμη για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες».

Τη Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Ορεστιάδας Βασίλειος Μαυρίδης, o Αντιδήμαρχος Βύσσας Χρήστος Ορμανλίδης, ο Υποδιοικητής της 3ης Ταξιαρχίας και οι μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου Νέας Βύσσας συνοδευόμενοι από τους δασκάλους και τους καθηγητές των Σχολείων.

Μετά τη Θεία Λειτουργία εψάλη Αγιασμός στον αύλειο χώρο της Ιεράς Μονής.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ