Κυριακή 26 Ιουνίου 2022 | 23:20

Στην Παναγία Χρυσοπηγή της Σίφνου…

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Με κάθε επισημότητα και την συμμετοχή μεγάλου πλήθους των Σιφνίων, εορτάστηκε η Παναγία η Χρυσοπηγή, ανήμερα της Αναλήψεως του Κυρίου.

Λίγο πριν τον πανηγυρικό εσπερινό πραγματοποιήθηκε η υποδοχή της εικόνας της Παναγίας Χρυσοπηγής, που μετέφερε από τις Καμάρες ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β’ και υποδέχθηκαν στον βράχο της Χρυσοπηγής οι προσκεκλημένοι Μητροπολίτες Σταγών & Μετεώρων Θεόκλητος και Φιλίππων, Νεαπόλεως & Θάσου κ. Στέφανος.

Εν συνεχεία, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος Μητροπολίτου Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου κ. Στεφάνου, ο οποίος στον θείο λόγο αναφέρθηκε στο γεγονός της Αναλήψεως του Κυρίου που χαροποίησε τους Μαθητές με την επιφοίτηση του Αγίου Πνεύματος, αλλά και στις πρεσβείες της Κυρίας Θεοτόκου που η Σίφνος εορτάζει παραμένει την θαυματουργική διάσωση της νήσου εκ του λοιμού και αποτελεί ελπίδα και η καταφυγή όλων των Χριστιανών.

Την κυριώνυμη ημέρα στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος Απολλωνίας Σίφνου, τελέστηκε αρχιερατικό συλλείτουργο προεστώτος του Μητροπολίτη Σταγών & Μετεώρων κ. Θεοκλήτου, ο οποίος ανέλαβε και την διακονία του Θείου Λόγου.

Εν συνεχεία πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας στους γραφικούς δρόμους της Απολλωνίας.

Φωτογραφίες: Ι. Μ. Σύρου

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ