Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 | 20:30

Στην Παναγία Σουμελά ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Στην Παναγία Σουμελά στο Βέρμιο βρέθηκε ανήμερα της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, ο υφυπουργός Εξωτερικών κ. Γιάννης Αμανατίδης.

Ο υφυπουργός ο οποίος έχει ποντιακή καταγωγή μίλησε για την μεγάλη σημασία που έχει για τον ποντιακό Ελληνισμό το ιερό εικόνισμα της Παναγίας σημειώνοντας πως: «Σήμερα, στη μεγάλη αυτή σύναξη του ποντιακού ελληνισμού για να τιμήσουμε την εορτή στο ιερό κέντρο της Σουμελά στο Βέρμιο, βλέπουμε όλες τις γενιές των Ποντίων να συρρέουν εδώ, όπως οι πρόγονοί μας στο όρος Μελά της Τραπεζούντας. Είμαστε περήφανοι για την ιστορία μας και περήφανοι για τα νέα άνθη της Ρωμανίας, που συνεχίζουν τη μακρά παράδοση της φυλής μας».

Ο κ. Αμανατίδης συμπλήρωσε στη δήλωση του: «Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους τους Έλληνες χρόνια πολλά και να τους πω ότι, παρά τις μεγάλες δυσκολίες και αντιξοότητες που αντιμετωπίζουμε τα τελευταία χρόνια, η πορεία του Γένους μας δείχνει ότι στο πέρασμα των αιώνων έχει τη δύναμη να βλασταίνει και να θάλλει ακόμα και στον πιο άγονο βράχο, ακόμα και στις πιο αντίξοες συνθήκες».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ