Κυριακή 28 Μαΐου 2023 | 8:38

Στην ΜΚΟ Αποστολή ο Πατριάρχης των Κοπτών της Αιγύπτου με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Τα γραφεία της Κεντρικής Διοίκησης του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών επισκέφθηκε σήμερα το απόγευμα ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης των Κοπτών της Αιγύπτου κ.κ. Θεόδωρος Βˈ, συνοδευόμενος από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμο Β’.

Τον Πατριάρχη και τον Αρχιεπίσκοπο υποδέχθηκαν ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας και σύσσωμο το προσωπικό του Οργανισμού, ενώ κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, στους χώρους εργασίας, είχαν την ευκαιρία συνάντησης και ενημέρωσης από στελέχη για την πορεία των προγραμμάτων και των δράσεων που υλοποιεί η «Αποστολή».

O Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» στην προσφώνηση του, κατά την υποδοχή, αναφέρθηκε στις πολλές και δεινές δοκιμασίες, που διέρχεται, ο ευλαβής αρχαίος Κοπτικός Λαός της Αιγύπτου, αγωνιζόμενος για την Χριστιανική Πίστη και την ιστορική ταυτότητά του καθώς και στους υπερδισχιλιετείς δεσμούς που συνδέουν τους ιστορικούς Λαούς της Ελλάδος και της Αιγύπτου από αρχαιοτάτων χρόνων.

«Με συνοχή καρδιάς, είπε ο κ. Δήμτσας, παρακολουθούμε τις τρέχουσες εξελίξεις στην ευρύτερη λεκάνη της Μεσογείου, από τη Βόρειο Αφρική μέχρι και τη Μέση Ανατολή. Οι εξελίξεις προκαλούν ανησυχία ιδιαιτέρως σε εμάς τους Ορθοδόξους Έλληνες λόγω και των δεινών και σκληρών διώξεων, τις οποίες υφίστανται οι αδελφοί Χριστιανικοί πληθυσμοί της ευρύτερης περιοχής. Παρακολουθούμε με απέραντο σεβασμό την Μαρτυρία και το Μαρτύριο της Χριστιανικής Πίστεως, που θυσιαστικά δίδετε, τιμώντας το Άγιο Χριστιανικό Όνομα. Γνωρίζουμε και αντιλαμβανόμασθε πλήρως, την κατάστασή Σας, διότι την βιώσαμε και εμείς κατά τον μακραίωνα Οθωμανικό ζυγό της Πατρίδος μας. Συμπονούμε και συμπάσχουμε μαζί σας ως αδελφοί και εκφράζουμε την αδελφική αγάπη και την αλληλεγγύη μας».

Εκτενή αναφορά έκανε ο κ. Δήμτσας και στην προσφυγική κρίση που ταλαιπωρεί την Ελλάδα λέγοντας ότι: «τα τελευταία 2 χρόνια άνω του ενός εκατομμυρίου Σύρων προσφύγων, μεταξύ αυτών και αρκετοί Χριστιανοί, διήλθαν δια της Ελλάδος με κατεύθυνση τη Δυτική Ευρώπη. Οι συνάνθρωποί μας αυτοί χρειάσθηκαν βοήθεια και οι Χριστιανοί Έλληνες, παρά τις δυσκολίες, που αντιμετωπίζουν, ανταποκρίθηκαν υπό την ηγεσία της Εκκλησίας με Χριστιανική αγάπη και σεβασμό, χωρίς οποιαδήποτε διάκριση, αλλά με γνώμονα την αξία του ανθρωπίνου προσώπου ως δημιουργήματος του Θεού».

Στην αντιφώνηση του ο Μακαριώτατος Πάπας και Πατριάρχης Κοπτών Θεόδωρος Β’ αναφέρθηκε εκτενώς στις σχέσεις των δυο λαών και κυρίως των δυο Εκκλησιών τονίζοντας ότι «οι μεταξύ των δύο Λαών, Ελλήνων και Αιγυπτίων Χριστιανών, θερμοί δεσμοί αδελφοσύνης ανανεώνονται στο διάβα των αιώνων, αφού στην Αίγυπτο υπάρχει παλαιόθεν Ελληνική Κοινότητα, ενώ και η Ελλάδα σήμερα φιλοξενεί αδελφικά και με αγάπη Χριστού Κόπτες Χριστιανούς στην Αθήνα.

Ευχήθηκε «σύντομα ο Ελληνικός Λαός, με τη βοήθεια του Αγίου Θεού, να καταφέρει να υπερβεί την κρίση και να επιστρέψει και πάλι σε ρυθμούς ανάπτυξης και ευημερίας» και χαρακτήρισε εκπληκτικό το έργο της «Αποστολής» λέγοντας ότι «η Εκκλησία της Ελλάδος υπό την πνευματική καθηγεσία του Μακαριωτάτου Προκαθημένου Αυτής, Αρχιεπισκόπου Αθηνών Ιερώνυμου του Β΄, ανταποκρίθηκε αμέσως και στις δύο αυτές προκλήσεις των καιρών μας, δηλαδή στην προσφυγική και μεταναστευτική κρίση, και στην εγχώρια οικονομική και κοινωνική κρίση, με την “Αποστολή”, θέτοντας σε εφαρμογή σχέδιο αρωγής προς όλους τους συνανθρώπους μας, Χριστιανούς και μη, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς δίδοντας ταπεινή μαρτυρία της Χριστιανικής πίστεώς μας δια των αγαθών έργων».

Τέλος στην αίθουσα συνεδριάσεων με οπτικοακουστικό υλικό έγινε παρουσίαση των δράσεων της «Αποστολής» από της ιδρύσεως της μέχρι σήμερα, όπου ο Γενικός Διευθυντής κ. Δήμτσας αναφέρθηκε και στους στόχους του Οργανισμού και τις βασικές προτεραιότητες για το 2017.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Χρήστος Μπόνης

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ