Φτάνει αύριο στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι για προσκύνημα η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά, η οποία βρίσκεται στο Βέρμιο Βεροίας.

Όπως δήλωσε στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου Βασίλειος, «για πρώτη φορά έρχεται στην Κύπρο η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά. Η καθ’ αυτό Μονή της Παναγίας Σουμελά βρίσκεται στην Τραπεζούντα και όταν ο Ελληνισμός έφυγε από τον Πόντο μετέφερε την εικόνα μαζί του στην Ελλάδα και έχτισε μονή στην περιοχή της Βέροιας, όπου και φυλάσσεται η θαυματουργή εικόνα».

Πρόσθεσε ότι «στο πλαίσιο των εορτασμών για τον πολιούχο της Μητρόπολης Κωνσταντίας – Αμμοχώστου, τον Άγιο Επιφάνειο Επίσκοπο Κωνσταντίας, που τιμάται στις 12 Μαΐου, είχαμε ζητήσει από τον Μητροπολίτη Βέροιας να μεταφέρει στην Κύπρο για προσκύνημα την εικόνα της Παναγίας Σουμελά».

Είπε ακόμα ότι «πέραν από τη θρησκευτική σημασία, η άφιξη της εικόνας της Παναγίας Σουμελά στην Κύπρο έχει και εθνικό περιεχόμενο. Θέλω να ευχηθώ η Παναγία να είναι η σκέπη της πατρίδας μας και ελπίζουμε σύντομα να έχουμε μια δίκαιη λύση του κυπριακού προβλήματος, ώστε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε τις εκκλησίες της Παναγίας που βρίσκονται στις κατεχόμενες περιοχές μας».

Όπως αποκάλυψε ο Μητροπολίτης Βασίλειος, «σκοπεύουμε να ιδρύσουμε ένα μοναστήρι στην περιοχή μας, το οποίο θα είναι αφιερωμένο στην Παναγία Σουμελά», έχοντας υπόψη ότι η Παναγία Σουμελά ήταν πασίγνωστη σε όλη την περιοχή του Πόντου και τιμάται όχι μόνο από τους Πόντιους αλλά και από Ρώσους, Γεωργιανούς και άλλους.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Μητροπολίτης Κωνσταντίας είπε πως «είναι η πρώτη φορά που ζητούμε να έρθει στην Κύπρο για προσκύνημα η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας Σουμελά, το αίτημά μας έγινε δεκτό και έτσι ο κυπριακός Ελληνισμός θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Παραλίμνι για να προσκυνήσει την εικόνα».

Την εικόνα θα μεταφέρει στην Κύπρο ο Μητροπολίτης Βέροιας, Ναούσης και Καμπανίας Παντελεήμων. Η θαυματουργή εικόνα θα φτάσει στο αεροδρόμιο Λάρνακας γύρω στη μία το μεσημέρι και ακολούθως θα μεταφερθεί στο Παραλίμνι.

Η επίσημη υποδοχή της εικόνας θα γίνει αύριο στις 18.30 στον Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, όπου και θα παραμείνει μέχρι το Σάββατο 16 Μαΐου.

ΠΗΓΗ: sigmalive.com

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: