Την περιοχή της Κομοτηνής πρόκειται να επισκεφθεί ο Οικουμενικός Πατριάρχης, Βαρθολομαίος, στα τέλη του προσεχούς Μαΐου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του Δημάρχου Μαρωνείας Σαπών, Ντίνου Χαριτόπουλου, στην ΕΡΤ Κομοτηνής, ο Οικουμενικός Πατριάρχης θα επισκεφθεί στις 23 Μαΐου τις Σάπες όπου διοργανώνεται θερμή υποδοχή προς τιμήν του Προκαθημένου της Ορθοδοξίας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στην περιοχή, προγραμματίζεται δοξολογία στον ναό των αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στις Σάπες καθώς και η τέλεση των εγκαινίων των κατασκηνώσεων της μητρόπολης Μαρωνείας στην περιοχή των Προσκυνητών από τον κ. Βαρθολομαίο. Δήμος Μαρωνείας Σαπών και οικεία μητρόπολη, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου, συνεργάζονται για την κατάρτιση του πλήρους προγράμματος της επίσκεψης του Οικουμενικού Πατριάρχη στην περιοχή.

Επίσης, κατά την επίσκεψη του κ. Βαρθολομαίου στις Σάπες, η δημοτική αρχή της περιοχής σκοπεύει να ζητήσει τη στήριξή του στην προσπάθεια που καταβάλλει για την ανάδειξη του αρχαίου θεάτρου της Μαρώνειας ως Παγκόσμιου Μνημείου Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Ουνέσκο, όπως επισημαίνει ο κ. Χαριτόπουλος.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο κ. Βαρθολομαίος έχει ανακηρυχθεί επίτιμος δημότης Σαπών. Η επικείμενη επίσκεψή του είναι η τρίτη στον Δήμο Μαρωνείας Σαπών και η δεύτερη στις Σάπες.

ΠΗΓΗ: kavala247.gr

Η Σοφία Καρεκλά έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΑΠΘ. Εργάζεται σε τηλεοπτικά κι έντυπα Μέσα, από το 2006.