Με ξεχωριστή λαμπρότητα και ιεροπρέπεια η πόλη της Κηφισιάς και ο ναός της Αγίας Τριάδος, υποδέχθηκαν το ιερό λείψανο του Αγίου ιερομάρτυρος Χαραλάμπους από την Ιερά Μονή Ιβήρων Αγίου Όρους.
Το ιερό σέβασμα μετέφερε ο Καθηγούμενος της Μονής Γέροντας Ναθαναήλ, συνοδευόμενος από τους π. Χριστοφόρο και π. Ιερεμία και υποδέχθηκε στα προπύλαια του ναού ο Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος.
Συμμετείχαν επίσης ιερείς της Μητροπόλεως και δεκάδες πιστοί που έρραιναν με άνθη το λείψανο, κατά την άφιξή του στο ναό.
Ο κ. Κύριλλος στην ομιλία του αναφέρθηκε στην σημασία της τιμής των ιερών λειψάνων στην ζωή της Εκκλησίας. “Στις δύσκολες εποχές που διερχόμαστε σήμερα, είναι μεγάλη παρηγοριά να έρχονται λείψανα Αγίων κοντά μας, να παίρνουμε δύναμη, να μας ενισχύουν και, όπως σ ένα κοπιώδες ταξίδι, αποτελούν πνευματικές οάσεις για ανεφοδιασμό της ψυχής”.
Επίσης ευχαρίστησε τον Καθηγούμενο της Μονής Ιβήρων Ναθαναήλ καθώς πάντοτε ανταποκρίνεται με αγάπη στα αιτήματα της Μητροπόλεως, ενώ τόνισε και τον πνευματικό σύνδεσμο που δένει την Μητρόπολη Κηφισίας με την αγιορείτικη μονή που είναι το ιβηρίτικο μετόχι της Παναγίας Πορταϊτισσας στην Κάτω Κηφισιά και αποτελεί πνευματικό φάρο για τους πιστούς της Μητροπόλεως.
Από την πλευρά του ο Αρχιμανδρίτης Ναθαναήλ ανέφερε ότι “οι Άγιοι είναι αυτοί που ακολουθώντας το παράδειγμα του Κυρίου , θυσίασαν τον εαυτό τους για τον Χριστό και τους άλλους. Αγίασαν την ζωή τους, την ψυχή και το σώμα και η χάρις του Θεού που σκήνωσε μέσα τους, αναβλύζει αενάως από τα ιερά λείψανά τους και μεταδίδεται στους πιστούς που με πόθο τα προσκυνούν. Γι αυτό και η Ορθόδοξη Εκκλησία μας τιμά και προβάλλει τα ιερά λείψανα των Αγίων και προτρέπει τους πιστούς στην προσκύνησή τους. Ο Άγιος Χαράλαμπος είναι ο κατεξοχήν θαυματουργός Άγιος της Εκκλησίας και τα ιερά του λείψανα είναι ανεξάντλητη πηγή ιαμάτων “.
Τέλος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κηφισίας για την αγάπη και το ενδιαφέρον του για την μονή και το μετόχι,ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει και τον προϊστάμενο του ναού π. Σέργιο Βαρέλια για την φροντίδα, την υποδοχή και την οργάνωση όλων των εκδηλώσεων.
Στη συνέχεια τελέστηκε Ιερά Αγρυπνία υπό του καθηγουμένου της Ι.Μ. Ιβήρων π. Ναθαναήλ.
Φωτογραφίες αγρυπνίας: Παρασκευάς Συμβουλίδης
Δείτε το πρόγραμμα ΕΔΩ.
















































