Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου, πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του Μνημείου Μικράς Ασίας και Μικρασιατών στην Καλαμάτα. Η εκδήλωση ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβ. Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Καλαμάτας κ. Π. Νίκας, ενώ στη συνέχεια ομιλία για τον Μικρασιατικό Ελληνισμό πραγματοποίησε η Καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου κ. Ελένη Βολονάκη.

Ακολούθως, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας παρέστη στα εγκαίνια της μόνιμης Έκθεσης Ελληνικών Ενδυμασιών «Βικτωρία Γ. Καρέλια» του Λυκείου Ελληνίδων Καλαμάτας. Τον Αγιασμό των εγκαινίων τέλεσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Χαιρετισμούς απηύθυναν η Πρόεδρος του Λυκείου Ελληνίδων κ. Βικτωρία Καρέλια και ο Δήμαρχος Καλαμάτας. Στις εκδηλώσεις παρέστησαν ο τ. Πρωθυπουργός και Βουλευτής Αντώνης Σαμαράς, Βουλευτές του Νομού, εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης, των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και άλλες προσωπικότητες.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: Γιώργος Τσερεφός

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: