Με πάσα λαμπρότητα και σε κλίμα κατάνυξης εορτάστηκε κι εφέτος πανηγυρικά στη Μητρόπολη Δημητριάδος η Σύναξη των Οσίων Αγιορειτών Πατέρων, στην Ιερά Μονή Παναγίας Λαμπηδόνος, στη Λαμπινού του Πηλίου.

Της Ιεράς Πανηγύρεως, προεξήρχε ο Θεοφ. Επίσκοπος Σαλώνων κ. Αντώνιος. Να σημειωθεί ότι κατά τον Μέγα Πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό, έλαβε χώρα και η τελετή επί διασαλεύσει Αγίας Τραπέζης, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, από τον Θεοφ. Σαλώνων κ. Αντώνιο.

Ανήμερα της εορτής κατά την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ο Θεοφιλέστατος στο κήρυγμά του, ανέλυσε τα θεολογικά νοήματα της Ευαγγελικής περικοπής της ημέρας. Προ της απολύσεως, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ. Ιγνάτιο για την άδεια να ιερουργήσει και να συμμετάσχει στη λαμπρά πανήγυρη.

Ο Θεοφ. κ. Αντώνιος ευχαρίστησε θερμά τον Πανοσιολογιώτατο Καθηγούμενο Αρχιμ. Επιφάνιο Δημητρίου, για την πρόσκλησή του και τον συνεχάρη για το έργο που επιτελεί, αναφερόμενος στις εργασίες αναστήλωσης της Ιεράς Μονής, καθώς και τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεώς μας, Πανοσ. Αρχιμ. Δαμασκηνό Κιαμέτη για την παρουσία του, καθώς και τους πατέρες που συλλειτούργησαν.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info

Ετικέτες: