Ελλάδα

Στην Ελευθερώτρια Κοκκιναρά γιόρτασαν τον Άγιο Γρηγόριο τον Ε’

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Η κεντρική πύλη του Πατριαρχείου στην Κωνσταντινούπολη παραμένει κλειστή και σφραγισμένη μέχρι και σήμερα, σε ένδειξη τιμής στον Πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε΄ο οποίος απαγχονίστηκε από τους Τούρκους ανήμερα του Πάσχα το 1821.

Την δική της κλειστή πύλη και συγκεκριμένα τη μνήμη του εθνοιερομάρτυρα Αγίου Γρηγορίου του Ε΄, γιόρτασε σήμερα η Μητρόπολη Κηφισίας στον προσκυνηματικό Ναό της Παναγίας Ελευθερωτρίας στον Kοκκιναρά καί όχι στο παρακείμενο παρεκκλήσιο του Αγίου, το οποίο παραμένει πολλά χρόνια λόγω δικαστικών αντιπαραθέσεων με τον σύλλογο ανεγέρσεως του ναού.

Ο Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, ο οποίος τέλεσε την θεία λειτουργία των προηγιασμένων τιμίων Δώρων, στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στο πρόσωπο, την Πατριαρχία και το μαρτυρικό τέλος του Αγίου Γρηγορίου, προτρέποντας τους πιστούς, να διδάσκουν την νέα γενιά, τα ιερά και τα όσια της Θρησκείας και της Πατρίδος μας, δίδοντας ως παράδειγμα την προσωπικότητα του Αγίου Γρηγορίου.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Χειροτονία νέου κληρικού στο Μαρκόπουλο Ωρωπού

Σπύρος Παπαγεωργίου

Ένα κερί για τον Πατριάρχη Γρηγόριο τον Ε’

Σπύρος Παπαγεωργίου

Θεσπιών: «Ο αληθινός πνευματικός ηγέτης ξέρει πότε να σιωπά και πότε να μιλάει»

Γιώργος Δ. Φερδής

Ο Μαραθώνας τίμησε τον άγιο Φλέγοντα

Η πανήγυρη του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Νέα Ερυθραία

Μαρκος Παπαγεωργίου

Παρουσίαση βιβλίου για τον εθνοϊερομάρτυρα Άγιο Γρηγόριο τον Ε’ στο κέντρο της Αθήνας

Σπύρος Παπαγεωργίου