Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 | 22:47

Στην Γεωργία ο Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Προσκεκλημένος του Σεβ. Μητροπολίτου Akhalkalaki και Kumurto κ. Νικολάου ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος επισκέφθηκε την Εκκλησία της Γεωργίας και συγκεκριμένα την Ι.Μητρόπολη Akhalkalaki για να παραδώσει σειρά διαλέξεων σε Μεταπτυχιακούς Φοιτητές, Κληρικούς της Εκκλησίας της Γεωργίας. Κατά την παραμονή στην Γεωργία ο Σεβ. Κισάμου κ. Αμφιλόχιος προσκλήθηκε υπό του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Μετσέχτης και Τιφλίδος και Καθολικού Πατριάρχου πάσης Γεωργίας (Ιβηρίας) κ. Ηλία Β΄ όπως μετέχει εις την Πατριαρχική Θεία Λειτουργία κατά την εορτή του Αγίου Γεωργίου (παλαιό Ημερολόγιο) εις τον ομώνυμο Ι. Πατριαρχικό Ναό στην Τιφλίδα και την επομένη ημέρα (Κυριακή), στην, επίσης, Πατριαρχική Θεία Λειτουργία εις τον Ι. Πατριαρχικό Ναό της Αγίας Τριάδος (Τυφλίδα).

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλόχιος προσεκλήθη επίσης υπό του Μακαριωτάτου Πατριάρχου πάσης Γεωργίας (Ιβηρίας) κ. Ηλία Β΄ εις το επίσημο γεύμα το οποίο ο Μακαριώτατος Καθολικός Πατριάρχης κ. Ηλίας Β΄ παρέθεσε εις τον Πρωθυπουργό της Χώρας και μέλη της Κυβερνήσεως της Γεωργίας κατά την εορτή του Αγίου Γεωργίου (επίσημη αργία και εορτή της Γεωργίας). Κατά την διάρκεια του γεύματος χαιρέτισε και καλωσόρισε τον Σεβ. Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιο ως «Ιεράρχη του Οικουμενικού Θρόνου» και τον ευχαρίστησε δια την συμβολή του εις το Μεταπτυχιακό Σεμινάριο, προσφέροντας του εγκόλπιο του Αγίου Γεωργίου.

Αντιφωνώντας ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου κ. Αμφιλόχιος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Πατριάρχη κ. Ηλία Β΄ δια την πρόσκληση και συμμετοχή του εις την εορτή του Αγίου Γεωργίου ως και την ιδιαίτερη τιμή προς το πρόσωπο του να είναι πρώτος των Αρχιερέων εις το Πατριαρχικό συλλείτουργο, καθώς συλλειτούργησαν αρχαιότεροι εις τα πρεσβεία Αρχιερείς, τόσο εκ του Πατριαρχείου της Γεωργίας, όσο και εκ του Πατριαρχείου Μόσχας, σημειώνοντας μεταξύ άλλων: «Η τιμή αυτή Μακαριώτατε προσφέρεται εις την Αποστολική Εκκλησία της Κρήτης, την Εκκλησία του Αποστόλου Τίτου, εξόχως όμως εις το Οικουμενικό Πατριαρχείο, του οποίου όπως αναφέρατε έχω την ιδιαίτερη ευλογία και τιμή να ανήκω ως Ιεράρχης της Εκκλησίας Κρήτης, εκλεκτής και αφοσιωμένης θυγατέρας του Οικουμενικού Πατριαρχείου».

Προσέφερε δε εις τον Μακαριώτατο ένα σταυρό ευλογίας, αντίγραφο της Ι. Πατριαρχικής Μονής Γωνιάς, ο οποίος είχε προσφερθεί σε όλους τους Προκαθημένους κατά τις εργασίες της Αγίας και Μεγάλης Συνόδου, ευχόμενος ευκλεή συνέχιση της Πατριαρχίας του, επί τη συμπληρώσει 40 ετών από της αναρρήσεως του εις τον Πατριαρχικό θρόνο της Γεωργίας.

Εις τον Πρωθυπουργό της Χώρας, ο οποίος εόρταζε το ονομαστήρια του, ευχήθηκε τα εικότα. Κατά την παραμονή του εις την Γεωργία ο Σεβ. Κισάμου κ. Αμφιλόχιος είχε την ευκαιρία να επισκεφθεί όμορες Ι. Μητροπόλεις της Ι. Μητροπόλεως Akhalkalaki και Kumurto ως επίσης και αρκετές Ιερές Μονές.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ