Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι εργασίες του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου. Το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο το οποίο συνεδριάζει δυο φορές τον χρόνο σε διαφορετική πόλη των ΗΠΑ σήμερα συνέρχεται προγραμματισμένα στην Ατλάντα, ωστόσο ύστερα από επιστολή που έφθασε από το Φανάρι καλείται να αποφανθεί επί ενός εκτάκτου ζητήματος το οποίο αφορά στην διαδοχή του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Αρχιεπισκοπής τόσο το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο όσο και η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος έχουν συμβουλευτική γνώμη επί του προσώπου του νέου Αρχιεπισκόπου τον οποίο θα εκλέξει η Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Με βάση αυτό, το Φανάρι ζήτησε από τα δυο Σώματα να προβούν στις σχετγικές ενέργειες ώστε η Σύνοδος να προχωρήσει στην εκλογή.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το Πατριαρχείο, η παραίτηση Δημητρίου έγινε δεκτή και θα ισχύσει από το Σάββατο 11 του μηνός οπότε και όπως όλα δείχνουν θα εκλεγεί ο διάδοχος του.

Το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο αποτελείται από περίπου 100 πρόσωπα, κληρικούς και λαϊκούς από όλες τις περιφέρειες της Εκκλησίας Αμερικής.

Το σχετικό άρθρο του καταστατικού.

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999

Ετικέτες: