Αμερική

Στην Ατλάντα αποφασίζουν ποιον θα προτείνουν για διάδοχο του Δημητρίου

Σε εξέλιξη βρίσκονται αυτή τη στιγμή οι εργασίες του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου της Αρχιεπισκοπής Αμερικής υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου. Το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο το οποίο συνεδριάζει δυο φορές τον χρόνο σε διαφορετική πόλη των ΗΠΑ σήμερα συνέρχεται προγραμματισμένα στην Ατλάντα, ωστόσο ύστερα από επιστολή που έφθασε από το Φανάρι καλείται να αποφανθεί επί ενός εκτάκτου ζητήματος το οποίο αφορά στην διαδοχή του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου.

Σύμφωνα με το Σύνταγμα της Αρχιεπισκοπής τόσο το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο όσο και η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος έχουν συμβουλευτική γνώμη επί του προσώπου του νέου Αρχιεπισκόπου τον οποίο θα εκλέξει η Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Με βάση αυτό, το Φανάρι ζήτησε από τα δυο Σώματα να προβούν στις σχετγικές ενέργειες ώστε η Σύνοδος να προχωρήσει στην εκλογή.

Όπως ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα το Πατριαρχείο, η παραίτηση Δημητρίου έγινε δεκτή και θα ισχύσει από το Σάββατο 11 του μηνός οπότε και όπως όλα δείχνουν θα εκλεγεί ο διάδοχος του.

Το Αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο αποτελείται από περίπου 100 πρόσωπα, κληρικούς και λαϊκούς από όλες τις περιφέρειες της Εκκλησίας Αμερικής.

Το σχετικό άρθρο του καταστατικού.

Σχετικές Δημοσιεύσεις

Ελπιδοφόρος και… ελπιδοκτόνος

Ελπιδοφόρος: Οι πρώτες δηλώσεις του νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής

Αναδημοσίευση

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ: Εκλογή νέου Αρχιεπισκόπου Αμερικής

Ανδρέας Λουδάρος

Το δίλημμα Βαρθολομαίου για τον διάδοχο του Αρχιεπισκόπου Αμερικής

Αναδημοσίευση

Εκλογή Αρχιεπισκόπου Αμερικής: Υπάρχει λόγος να βιαστούμε;

Γραφείο Ρεπορτάζ

Εαρινή συνεδρία του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου στο Πίτσμπουργκ

Ι.Α. Αμερικής