Την μνήμη του Αγίου μάρτυρα Τρύφωνα του ιαματικού, πανηγύρισαν στην Αθήνα στην συνοικία του Κολωνού. Συγκεκριμένα σήμερα στο φερώνυμο ναό του Αγίου, που βρίσκεται δίπλα στο πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος, εορτάστηκε μεγαλοπρεπώς η μνήμη του, με τον Επίσκοπο Σαλώνων να προεξάρχει στον Όρθρο και την Θεία Λειτουργία.

Την διακονία του θείου λόγου ανέλαβε ο Αρχιμανδρίτης π. Γαβριήλ Παναγιωτίδης ο οποίος αφού αναφέρθηκε συνοπτικά στον βίο του Αγίου Τρύφωνα, στην συνέχεια επεσήμανε την φράση της ευαγγελικής περικοπής “ότι εμίσησάν με δωρεάν”.

Όπως σημείωσε “Όσο πιο μικροί είναι οι άνθρωποι, τόσο μεγαλύτερη είναι η ματαιοδοξία τους και η πλεονεξία τους. Καθένας μας ανήκει στους εκλεκτούς, αρκεί όπως ο Άγιος Τρύφωνας να αναζητήσουμε την σοφία, την δύναμη και την ωραιότητα του Αγίου Πνεύματος και όχι το βαρύ της ύλης μέταλλο”.

Έκλεισε λέγοντας πως “βασικό συνδετικό υλικό του καρπού της γνώσεως είναι η αγάπη, αυτή που ανέπτυξε ο Θεός. Και τα γράμματα Α και Ω δεν είναι η αρχή και το τέλος της λέξης, αλλά και της έννοιας “Αγαπώ”.

Σήμερα το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της εικόνας, στους δρόμους της ενορίας.

Διαβάστε επίσης: Ο πανηγυρικός εσπερινός στον Άγιο Τρύφωνα Κολωνού

Ετικέτες: