Την Κυριακή των Μυροφόρων, ο Αρχιεπίσκοπος Αχρίδος κ. Ιωάννης, έλαβε μέρος στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο που τελέστηκε στον Καθεδρικό Ναό της Παναγίας του Καζάν, επ’ ευκαιρία των ονομαστηρίων του επιχώριου Μητροπολίτη Αγίας Πετρούπολης και Λάντογκα, κ. Βαρσανούφιου.

Συνιερούργησαν, επίσης, ο Μητροπολίτης Σαράνσκ και Μορδοβίας κ. Ζηνόβιος, και οι επίσκοποι, της Τιχβίν κ. Μστισλάβος, της Τσαρικούπολης (Τσάρσκογιε Σελό) κ. Μάρκελλος, της Κρονστάνδης κ. Ναζάριος και του Αρμαβίρ και Λαμπίνσκι κ. Ιγνάτιος (0 επίσκοπος κ. Ιγνάτιος, ήρθε από το μακρινό Κρασνοντάρ, της νότιας Ρωσίας. Σπούδασε και υπηρέτησε ως διάκος και ιερέας στην Μητρόπολη Αγ.Πετρούπολης).

Δεκάδες ιερείς, μιτροφόροι και μη, διάκοι και υποδιάκονοι συμμετείχαν στην θ. λειτουργία, καθώς επίσης και οι αδελφότητες μοναχών και μοναζουσών των μοναστηριών της εκκλησιαστικής επαρχίας της Αγίας Πετρούπολης. Και φυσικά πλήθος ευλαβών προσκυνητών που ήρθαν για να τιμήσουν τον εορτάζοντα Δεσπότη τους.

Μετά το κήρυγμά του, ο κ. Βαρσανούφιος ευχαρίστησε τους ιεράρχες, τους πατέρες και ποιμένες και τους πιστούς, για τα συγχαρητήριά τους για τα ονομαστήριά του.

Πριν την απόλυση, παρασημοφόρησε, εκ μέρους του Πατριάρχη κ. Κύριλλου, και παρέδωσε στον πρωθιερέα π. Γεννάδιο Zverev, το παράσημο του Τάγματος του Αγίου Σεραφείμ του Σάρωφ, για τον ζήλο στο ποιμαντικό του έργο. Ακολούθησε λιτανεία και αναπέμφθηκε δέηση για την ειρήνη στην Ουκρανία.

 

Κείμενο: Θωμάς Αναστασιάδης

Κείμενα από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info.

Ετικέτες: