Τετάρτη 29 Μαΐου 2024 | 11:46

Σταγών προς νέο διάκονο- αστυνομικό: “Από σήμερα γίνεσαι καρπός του Αγίου Πνεύματος”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Ένας ακόμη εν ενέργεια αστυνομικός χειροτονήθηκε σήμερα το πρωί διάκονος από τον μητροπολίτη Σταγών κ. Θεόκλητο στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του αγίου Θωμά Αμπελοκήπων.

«Όλοι μας ως κληρικοί θα πρέπει να δείχνουμε το παράδειγμά μας προς την Εκκλησία η οποία μας κάλεσε», τόνισε ο μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος κατά τη χειροτονία του νέου διακόνου π. Ισιδώρου Κολοβού και πρόσθεσε πως «από σήμερα ανοίγεται ένας νέος δρόμος μπροστά σου που θα σου αλλάξει ολόκληρη τη ζωή, αφού θα σε οδηγήσει μέσα στο ιερό θυσιαστήριο».

ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ ΓΟΥΔΙ – ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ

ΑΓΙΟΣ ΘΩΜΑΣ ΓΟΥΔΙ – ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ Θ. ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΔΙΑΚΟΝΟΥ

Δημοσιεύτηκε από Orthodoxia.Info στις Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2019

 

Ο μητροπολίτης Σταγών, που προεξήρχε της θείας ευχαριστίας πλαισιωμένος από τους ιερείς του ναού και άλλους κληρικούς της αρχιεπισκοπής Αθηνών, απευθυνόμενος προς τον νεοχειροτονηθέντα διάκονο, ενισχύοντάς τον πνευματικά, υπογράμμισε πως «από σήμερα θα αλλάξει μέσα σου ό,τι μέχρι τώρα σε βασάνιζε και σε ταλάνιζε. Αφού γίνεσαι και εσύ ένας καρπός του αγίου πνεύματος».

Κλείνοντας, ο κ. Θεόκλητος κάλεσε τον νέο διάκονο να ευχαριστεί και να σέβεται τους γονείς του γιατί, όπως σημείωσε, «είναι αυτοί που μας καθοδηγούν και μας προσφέρουν στην εκκλησία και χαίρονται και καυχιούνται για εμάς».

Ο αστυνομικός, ο οποίος υπηρετεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ιδιαίτερα συγκινημένος, κατά τον χειροτονητήριο λόγο του, ευχαρίστησε θερμά τον μητροπολίτη Σταγών για την τιμή που του έκανε, την οικογένειά του, τους φίλους του και όσους παραβρέθηκαν στην ακολουθία, καθώς και τον πνευματικό του πατέρα και προϊστάμενο του ναού π. Αλέξιο Μπουρλή.

Να σημειωθεί ότι στη χειροτονία παρέστησαν κληρικοί, συγγενείς, φίλοι και συνάδερφοι του π. Ισιδώρου, για να τον τιμήσουν στην πιο σημαντική στιγμή της ζωής του.

Ο π. Αλέξιος για ακόμη μια φορά ευχαρίστησε τον μητροπολίτη Σταγών για τη λαμπρή παρουσία του στις εόρτιες ακολουθίες του προστάτου και εφόρου της ενορίας αγίου Θωμά.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ