Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023 | 12:47

Σταγών: “Οι μοναχοί είναι οι συνεχιστές και οι διάδοχοι των αγίων πατέρων”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης Με ιδιαίτερη κατάνυξη και με την παρουσία εκατοντάδων πιστών κορυφώθηκε σήμερα το πρωί ο λαμπρός εορτασμός της Συνάξεως Πάντων των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων στον πανηγυρίζοντα ομώνυμο ιερό ναό της Καλαμπάκας.

Στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο που τελέστηκε προεξήρχε ο μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος ενώ μαζί του συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, Τρίκκης κ. Χρυσόστομος, Λαρίσης κ. Ιερώνυμος και Σταγών κ. Θεόκλητος.

Ακολούθησε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της εικόνας και των ιερών λειψάνων των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων Αθανασίου, Ιωάσαφ, Βενεδίκτου, Δανιήλ, Νεκταρίου και Θεοφάνους, που φυλάσσονται στις μονές των Μετεώρων, έως το παρεκκλήσιο του αγίου Δημητρίου όπου εψάλη δέηση ενώ η μπάντα του Δήμου Καλαμπάκας συνόδευε υπό τους ήχους της την ιερά λιτανεία αποδίδοντας τις δέουσες τιμές.

Στη σύντομη ομιλία του ο μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος, αφού ευχαρίστησε θερμά για ακόμη μια φορά τους αρχιερείς που λάμπρυναν με την παρουσία τους την πανήγυρη της τοπικής εκκλησίας, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στους μοναχούς και στις μοναχές των Μετεώρων, λέγοντας πως «σήμερα είναι η ημέρα των μοναχών μας. Σήμερα οι μοναχοί μας γιορτάζουν αφού αυτοί είναι οι συνεχιστές και οι διάδοχοι των αγίων πατέρων που βρίσκονται επάνω στους ιερούς βράχους των Μετεώρων».

Κλείνοντας, ο κ. Θεόκλητος δεν παρέλειψε να επαινέσει τον Καθηγούμενο της μονής Βαρλαάμ Γέροντα Ισίδωρο Τσιατά, ο οποίος συνέβαλε στα μέγιστα για την εκ βάθρων ανέγερση και συντήρηση του ναού των Οσίων Μετεωριτών Πατέρων, που κοσμεί την πόλη της Καλαμπάκας.

Στους εορτασμούς των εν Μετεωριτών Αγίων παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, των ενόπλων δυνάμεων και των σωμάτων ασφαλείας καθώς και πολλοί ηγούμενοι, μοναχοί και μοναχές από τις μονές των Μετεώρων.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ