Πέμπτη 28 Μαρτίου 2024 | 12:06

Σταγών: “Να συναντήσουμε αυτό το Πάσχα τον συνάνθρωπο της διπλανής πόρτας”

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης “Να αναβαπτιστούμε μέσα από την ανάσταση του Κυρίου και να συναντήσουμε το Πάσχα αυτό τον συνάνθρωπο της διπλανής μας πόρτας” προέτρεψε τους πιστούς ο μητροπολίτης Σταγών κ. Θεόκλητος, από τον μητροπολιτικό ναό του αγίου Βησσαρίωνος στην Καλαμπάκα.

Ο κ. Θεόκλητος, που τέλεσε την ακολουθία της ανάστασης και την αναστάσιμη θεία λειτουργία χωρίς την παρουσία πιστών, στο αναστάσιμο μήνυμά του, αφού αναφέρθηκε στις δύσκολες ώρες που διανύουμε ως έθνος και ως ανθρωπότητα, τόνισε χαρακτηριστικά ότι “φέτος παιδιά μου που δοκιμαζόμαστε όλοι μας τόσο σκληρά θα γιορτάσουμε το Πάσχα ανάμεσα σε μια επικίνδυνη ακροβασία μεταξύ λύπης και θανάτου. Αφού παντού κυριαρχεί ο φόβος του πόνου και του θανάτου”.

Ο μητροπολίτης Σταγών συνέχισε λέγοντας ότι “δεν θα το γιορτάσουμε όλοι στην εκκλησία, αλλά μέσα στο σπίτι. Μέσα από τη σχέση με τον συνάνθρωπό μας και με τον Θεό”, προσθέτοντας πως “ο διπλανός μας αυτές τις ημέρες γίνεται ο μακρινός και ο κοντινός μας, αφού τον προστατεύουμε με την αγάπη μας που είναι το ύψιστο δώρο του Θεού”.

Από τη θεοσκέπαστη γη των Μετεώρων ο κ. Θεόκλητος υπογράμμισε ότι “ο θάνατος, η φθορά και ο πόνος δεν αποτελούν δωρήματα του θεού στον άνθρωπο. Ο Θεός δεν τιμωρεί αφού η σταυρική Του θυσία αποτελεί ευεργεσία και εγγύηση άκρατης φιλανθρωπίας και απέραντης αγάπης”, συμπληρώνοντας πως “η επιλογή του πρώτου ανθρώπου είναι αυτή που οδήγησε στην ασθένεια του ανθρώπινου προσώπου και ο Χριστός ήρθε για να μας θεραπεύσει από την ασθένεια αυτή”.

Με αφορμή την απομάκρυνση του ανθρώπου από τον ίδιο το Θεό, ο μητροπολίτης του θεσσαλικού κάμπου επισήμανε πως “δραπετεύσαμε από την αγάπη και τις ευεργεσίες του. Δεν τον είδαμε σε κάθε ευλογία της ζωής μας και σε κάθε απόκτημά μας και δεν τον συναντήσαμε στον διπλανό μας. Νιώσαμε την άσαρκη παρουσία Του και όλοι μας τον εγκαταλείψαμε απολαμβάνοντας τώρα τα αποτελέσματα των επιλογών μας”, προσθέτοντας ότι “φτάσαμε στο σημείο να αμφισβητούσε το θαύμα του Θεού. Το σώμα και το αίμα του. Την ίδια τη θεία ευχαριστία και τη σημασία της, για τη ζωή και την αιωνιότητά μας”.

Ο κ. Θεόκλητος, θέλοντας να θέσει τις σωστές προϋποθέσεις για να μας ελκύσει η χάρη του Θεού, σημείωσε πως “ο σωστός δρόμος είναι αυτός της ησυχίας, της προσοχής, της προσευχής, της υπομονής, της πίστης, της ταπείνωσης και της πραότητας”.

Στέλνοντας ένα αναστάσιμο μήνυμα δύναμης και αισιοδοξίας σε όλους τους πιστούς της επαρχίας του, ο μητροπολίτης Σταγών έκλεισε λέγοντας ότι “με την ανάσταση του Χριστού θα σταματήσει η κυριαρχία του κακού, ενώ έχοντας πίστη και ελπίδα στην ανάσταση του Θεανθρώπου θα έρθει και το τέλος της κάθε καταδίκης”.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ