Σκόπελος: Τίμησε την μνήμη του πολιούχου της αγίου Ρηγίνου

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και πάνδημη συμμετοχή πανηγύρισε το πανέμορφο νησί της Σκοπέλου τον Προστάτη και Πολιούχο του Άγιο Ιερομάρτυρα Ρηγίνο τον θαυματουργό.

Για την πανήγυρη αυτή, μετέβη στη Σκόπελο ο Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ιστιαίας και Βορείων Σποράδων κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλό του Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου, τον Γεν. Αρχιερατικό Επίτροπο Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη και τον Διάκ. Νεκτάριο Ευγενικό, και προεξήρχε των λατρευτικών εκδηλώσεων, συνεπικουρούμενος από όλους τους Ιερείς της Νήσου.

Την Τρίτη το απόγευμα, στην ομώνυμη Ιερά Μονή του Αγίου, έλαβε χώρα ο Μέγας Πανηγυρικὀς Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο στον ευσεβή Λαό της Σκοπέλου.

Την Τετάρτη το πρωί, εψάλη ο Όρθρος και στη συνέχεια ετελέσθη η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, σύμφωνα με την παλαιά τάξη της Νήσου.

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας κήρυξε τον θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος στη συνέχεια έψαλε και Τρισάγιο για την ανάπαυση της ψυχής του μακαριστού Ιερέως της Αλοννήσου π. Αβραάμ Αποστολίδη, ο οποίος στις 19 Φεβρουαρίου εκοιμήθη ενώπιον του Τάφου του Αγίου Ρηγίνου, αφού προσκύνησε και προσευχήθηκε ενώπιόν Του.

Μετά την Θεία Λειτουργία, έλαβε χώρα, κατά την παράδοση, η Ιερά Λιτανεία της Εικόνος και των αγίων Λειψάνων του Αγίου Ρηγίνου από την Μονή του έως τον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Γεννήσεως του Χριστού στη Χώρα της Σκοπέλου, κατά την διάρκεια της οποίας εψάλλοντο τα εγκώμια και η Παράκληση του Αγίου Ρηγίνου.

Στο παλαιό Γεφυράκι, τον τόπο του μαρτυρίου του Αγίου Ρηγίνου εψάλη Δέηση υπέρ υγείας πάντων των Σκοπελιτών, των εγγύς και των μακράν.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις συμμετείχαν ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Χρήστος Βασιλούδης, μαζί με μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Περιφρειακός Σύμβουλος κ. Νικόλαος Πλωμαρίτης και εκρόσωποι όλων των Τοπικών Αρχών.

Το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος και οι συνοδοί του πατέρες θα επισκεφθούν –συν Θεώ- τις Ιερές Μονές της Σκοπέλου, ενώ το απόγευμα θα χοροστατήσει στην Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου της Ενορίας Γλώσσης.

Την Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου, ο Σεβασμιώτατος προγραμματίζει να ταξιδεύσει για την Αλόννησο προκειμένου να χοροστατήσει στην Ακολουθία των πρώτων Χαιρετισμών και να στηρίξει τον Λαό της Νήσου, ο οποίος με συνοχή καρδίας αντιμετωπίζει την κοίμηση του μακαριστού Ιερέως του.

Tagged: