Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 | 7:17

Σκληρή δήλωση του Αρχιεπισκόπου για το θέμα των θρησκευτικών – Έτοιμος για σύγκρουση

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Λίγες μόλις ημέρες πριν την πρώτη συνάντησή του με τον νέο υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη, την ερχόμενη Τρίτη,  ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος, με μια δήλωση που δεν αφήνει περιθώρια παρερμηνειών, ξεκαθαρίζει πως η Εκκλησία δεν έχει καμία διάθεση να αλλάξει την στρατηγική της σε σημαντικά θέματα όπως το μάθημα των θρησκευτικών.

Η δήλωση – απάντηση στα όσα είπε η κα. Σία Αναγνωστοπούλου για την απλοποίηση της διαδικασίας όχι μόνο δείχνει το μέγεθος της ενόχλησης αλλά και την πρόθεση, εμμέσως πλην σαφώς, της ηγεσίας της Εκκλησίας ακόμη και να συγκρουστεί εάν προκληθεί.

«Δεν είναι του υπουργείου αλλά κάποιας κυρίας που έχει ορισμένες ιδέες στο μυαλό της», είπε ο Αρχιεπίσκοπος που έστειλε σαφές μήνυμα στην ηγεσία της Κυβέρνησης πως η Εκκλησία δεν έχει διάθεση να διαλεχτεί με την συγκεκριμένη υπουργό. «Αρμοδιότητες παίρνει κανείς μόνος του… Αρμόδιο είναι το Σύνταγμα, πρέπει οι Έλληνες επιτέλους να σοβαρευτούμε και να μην ακούμε τις ανοησίες του ενός και του άλλου».

Συμμετέχοντας στον διάλογο που σιγά σιγά ανοίγεται σχετικά με τα θέματα της Εκκλησίας στην επόμενη αναθεώρηση του Συντάγματος, ο κ. Ιερώνυμος ήταν σαφής: «Το Σύνταγμα κανονίζει ποια είναι πορεία αυτού του κράτους και λέει το Σύνταγμα ότι η παιδεία μας πρέπει να είναι εθνική, χριστιανική, ελληνοχριστιανική παιδεία. Δεν μπορεί ο καθένας να λέει ό,τι θέλει. Αν θέλουμε να τα αλλάξουμε αυτά τα πράγματα, θα αλλάξει το Σύνταγμα αλλά το Σύνταγμα δεν αλλάζει μια λέξη, θα περάσει πρώτα από τις καρδιές μας και τις καρδιές των Ελλήνων. Αν δεν θέλουνε παπάδες, αρχιερείς, αν δε θέλουν θρησκευτικά, αν δεν θέλουν όλο αυτόν το πολιτισμό, την ιστορία μας κτλ. Οι Έλληνες θα αποφασίσουν και αν το αποφασίζουν στην αλλαγή του Συντάγματος τότε τα κουβεντιάσουμε», υπογράμμισε!

Η ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΞΕΚΙΝΑ ΣΤΟ 02′ 30”

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Το παρασκήνιο πίσω από την εγκύκλιο για το μάθημα των θρησκευτικών

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ