Απάντηση στο γραφείο Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών δίνει με νέα του ανακοίνωση ο ΣΚΑΪ, αναφορικά με την δράση «Όλοι Μαζί Μπορούμε» και τα συσσίτια της εκκλησίας.

Η ανακοίνωση διευκρινίζει ότι δεν υπήρξε καμία προσπάθεια υποβάθμισης του φιλανθρωπικού έργου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών, αντιθέτως οι δύο φορές είναι ταγμένοι στον ίδιο σκοπό, την στήριξη των αδύναμων πολιτών και των ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

Η αρχιεπισκοπή Αθηνών την Κυριακή με ανακόινωσή της είχε εκφράσει την δυσαρέσκειά της για την διαφήμιση του τηλεοπτικού σταθμού τονίζοντας ότι ουδέποτε σταμάτησαν τα συσσίτια της.

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση του ΣΚΑΪ

«Σχετικά με τη δήλωση του Γραφείου Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών θέλουμε να διευκρινίσουμε τα παρακάτω προς αποφυγή οποιασδήποτε παρανόησης.

Το ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ουδέποτε και σε καμία περίπτωση δεν υποβάθμισε ή υποτίμησε την κοινωνική προσφορά της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Μητροπόλεων της Ελλάδος.

Αντιθέτως, από την έναρξη της λειτουργίας μας, συνεργαζόμαστε στενά με την Αποστολή και τις Μητροπόλεις της Ελλάδος, μετατρέποντας σε τρόφιμα τα συσσίτια της Εκκλησίας, τις προσφορές των υποστηρικτών του ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ, καθώς και συγκεντρώνοντας φάρμακα για το Κοινωνικό φαρμακείο της Αποστολής.

Όταν πληροφορηθήκαμε από τις κρατικές ανακοινώσεις ότι διακόπτονται τα συσσίτια της Εκκλησίας λόγω της υγειονομικής κρίσης και του κινδύνου διασποράς της νόσου COVID-19 σε περιπτώσεις μαζικών συναθροίσεων, αποφασίσαμε, αντιλαμβανόμενοι ότι οι ανάγκες της κοινωνίας ακριβώς λόγω της διακοπής των συσσιτίων αυξάνονται, να συνδράμουμε με όλες μας τις δυνάμεις στην προσπάθεια των Δήμων «Βοήθεια στο σπίτι», ώστε να φτάσει στα σπίτια των συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη, σε όλη την Ελλάδα, αυτή η βοήθεια.

Ξεκινήσαμε μια μεγάλη καμπάνια για το σκοπό αυτό, την οποία ο κόσμος αγκάλιασε και έχουν αρχίσει να φαίνονται τα αποτελέσματά της. Αν είχαμε την πληροφορία, ότι η Αποστολή αντί συσσιτίων αποστέλλει πακέτα σε συνεργασία με το Δήμο Αθηναίων και άλλους Δήμους, θα είχαμε, χωρίς αμφιβολία, φροντίσει να προβάλλουμε και αυτή την πρωτοβουλία της, όπως τόσες άλλες.

Είμαστε ταγμένοι στον ίδιο σκοπό, να στηρίξουμε τους αδύναμους συμπολίτες μας και να προσφέρουμε βοήθεια στις ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού, ιδιαίτερα τώρα που στην οικονομική προστίθεται και η υγειονομική κρίση και γιγαντώνονται οι ανάγκες της κοινωνίας. Οφείλουμε, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, ο καθένας από τη δική του θέση, να δουλέψουμε για να είμαστε σε θέση να προσφέρουμε στην Κοινωνία»

Πηγή: iefimerida.gr

Ετικέτες: