Ελλάδα

Σιατίστης Παύλος: «Έχουμε δεχθεί απειλές για το «μακεδονικό»»

Απίστευτες καταγγελίες από τον Μητροπολίτη Σιατίστης Παύλο, για πιέσεις που έχει δεχθεί, επάνω στο Μακεδονικό ζήτημα. «Δεχόμαστε κι έχουμε δεχθεί ακόμη κι απειλές κι έχουμε και τις προειδοποιήσεις από επίσημες πλευρές, ότι πρέπει να προσέχουμε» δήλωσε στην εκπομπή FOCUS PRESS του ATLAS TV Κεντρικής Μακεδονίας, ο Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης, Παύλος.

«Εδώ στην περιοχή μας είχαμε μία ιστορία… Η Εκκλησία μου ανέθεσε να κάνω μία έρευνα, πάνω σε συγκεκριμένο θέμα. Τελικά απεδείχθη ότι πρόκειται για μία «μακεδονική» ιστορία και είναι ένα πολύ σημαντικό και ουσιαστικό θέμα, γιατί η απόπειρα ήταν να μπει στην Ιεραρχία της Εκκλησίας, άνθρωπος των Σκοπίων. Πρωταγωνίστησαν κάποιοι άνθρωποι εδώ στην περιοχή, που έκαναν μάλιστα αδυσώπητο πόλεμο σε συγκεκριμένο επίσκοπο, γιατί εκείνος είχε το νου του και πρόσεχε, κι έβλεπε προς τα πού πηγαίνει η συγκεκριμένη ιστορία… Κι όταν κάποιοι αναγκάστηκαν να αλλάξουν ρότα, μας είπαν ότι εδώ μέσα πρόκειται για σκοπιανή «ιστορία». Και οι αρμόδιοι μας είπαν ότι πρέπει να προσέχουμε.»

Στην ερώτηση αν ανάμεσα στους ανθρώπους αυτούς, στους οποίους αναφέρθηκε ο Μητροπολίτης, βρίσκονται και άνθρωποι με θεσμική θέση, ο κ. Παύλος απάντησε θετικά.

To βίντεο από το thestival.gr

Πηγή: aixmi.gr

Σχετικές Δημοσιεύσεις

ΦΩΤΟΡΕΠΟΡΤΑΖ: Η τελευταία Θ. Λειτουργία του μακαριστού Σιατίστης Παύλου

Γραφείο Ρεπορτάζ

Πέθανε ο μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης Παύλος

Ανδρέας Λουδάρος

Σιατίστης: Kομπλεξικός ο τρόπος που αντιμετωπίζεται η Εκκλησία στην πατρίδα μας

Σπύρος Παπαγεωργίου

Σιατίστης: «Οι άθεοι είναι οι άμυαλοι της κοινωνίας»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Σιατίστης: «Θέλουν τα παιδιά σας τα γκαρσόνια της Ευρώπης και τους σκλάβους των ισχυρών»

Σπύρος Παπαγεωργίου

Επίτιμος Διδάκτωρ ο Μητροπολίτης Κορυτσάς Ιωάννης

Σπύρος Παπαγεωργίου