Αυτοκινητιστικό ατύχημα είχε ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Σινά, Φαράν και Ραϊθούς κ. Δαμιανός, κατά την τελευταία μετάβασή του από το Κάιρο στο Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης, το πρωί της 5ης Αυγούστου.

Αμέσως, ο κ. Δαμιανός μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο του Σαρμ Ελ Σέιχ, όπου τού παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Να σημειωθεί ότι το μεγάλο ενδιαφέρον του έδειξε, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για το γεγονός, ο ίδιος ο Πρόεδρος της χώρας Άμπντελ Φατάχ Ελ Σίσι. Ο Αιγύπτιος ηγέτης συνομίλησε με τον Σύμβουλο του Αρχιεπισκόπου κ. Αντώνη Καζαμία, από τον οποίο ζήτησε να μεταφέρει τις πιο θερμές ευχές του στον Αρχιεπίσκοπο Σινά για γρήγορη ανάρρωση.

Μάλιστα, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος έθεσε στη διάθεση του Αρχιεπισκόπου ακόμη και αεροπλάνο αν χρειαστεί για τη μετάβασή του σε νοσοκομείο του Καΐρου. Πάντως, ο Αρχιεπίσκοπος ευχαριστώντας θερμά, προτίμησε να παραμείνει στην περιοχή του Σινά, στο νοσοκομείο όπου – για προληπτικούς λόγους – βρίσκεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Επίσης, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος εξέφρασε την επιθυμία πολύ σύντομα να επισκεφθεί το θεοβάδιστο μοναστήρι και να δει από κοντά τον Αρχιεπίσκοπο Σινά κ. Δαμιανό.

Τις ευχές του Πατριάρχη Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής κ.κ. Θεόδωρου Β΄για γρήγορη ανάρρωση μετέφερε τηλεφωνικά προς τον Αρχιεπίσκοπο Σινά, ο Πατριαρχικός Επίτροπος Καΐρου Μητροπολίτης Μέμφιδος κ. Νικόδημος.

Παράλληλα, το άμεσο ενδιαφέρον τους έδειξαν αμέσως τόσο ο νέος Έλληνας Πρέσβης στην Αίγυπτο κ. Μιχαήλ Χρήστος Διάμεσης καθώς και η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Κάιρο κα Λαμπρινή Κομίνη.

Ήδη, τον 87χρονο σεβάσμιο Ιεράρχη επισκέφθηκαν όλες οι αρχές της περιοχής, ο Κυβερνήτης του Νοτίου Σινά κ. Χάλιντ Φούντα, ο Αρχηγός του Στρατού, ο Αρχηγός της Αστυνομίας, ο Αρχηγός της Τουριστικής Αστυνομίας και ο Αρχηγός της Ασφάλειας του Κράτους, ενώ όλοι οι γιατροί του νοσοκομείου βρίσκονται επί ποδός για προσφέρουν κάθε αναγκαία υπηρεσία στον Αρχιεπίσκοπο Σιναίου κ. Δαμιανό.

Το θέμα προκάλεσε το ενδιαφέρον και των τοπικών αιγυπτιακών μέσων μαζικής ενημέρωσης, με δεδομένο το σεβασμό και την αγάπη που τρέφει ο τοπικός λαός στον σεβάσμιο Ιεράρχη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Δαμιανός πρόκειται άμεσα να πάρει εξιτήριο από το Νοσοκομείο και να μεταβεί στο Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης.

Πηγή: Pyramisnews.gr

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info