Πρόσκληση από τον Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας κ. Φρανσουά Ολλάντ να συμμετέχει σε συνέδριο για την κλιματική αλλαγή δέχθηκε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. 

Εν όψει της σύγκλησης, τον προσεχή Δεκέμβριο στο Παρίσι, της 21ης Διάσκεψης των συμβαλλόμενων μερών της Σύμβασης Πλαισίου των Ηνωμένων Εθνών για την κλιματική αλλαγή (COP 21), πραγματοποιείται στις 26 και 27 Φεβρουαρίου στις Φιλλιπίνες συνέδριο με θέμα το κλίμα και τη δρομολόγηση κοινής έκκλησης για την παγκόσμια κινητοποίηση με σκοπό την επιτυχία της Διάσκεψης του Παρισιού.

Ο κ. Ολλάντ θα μεταβεί στις Φιλλιπίνες στο τέλος του μήνα προκειμένου να συμμετάσχει στις εργασίες του συνεδρίου, συνοδευόμενος από σημαντικές προσωπικότητες, γνωστές παγκοσμίως για τις δράσεις τους στην προστασία του περιβάλλοντος, στη βιώσιμη ανάπτυξη και την παγκόσμια ειρήνη. Μεταξύ αυτών, θα είναι και ο Οικουμενικός Πατριάρχης, γνωστός παγκοσμίως για την ενασχόλησή του με τα περιβαλλοντικά θέματα, ο οποίος με χαρά αποδέχθηκε την πρόσκληση του Γάλλου προέδρου.

Τον κ. Βαρθολομαίο θα συνοδεύσουν στο συνέδριο ο μητροπολίτης Γαλλίας κ. Εμμανουήλ και ο αρχιδιάκονος του Οικουμενικού Θρόνου και καθηγητής κ. Ιωάννης Χρυσαυγής.

Η Σοφία Καρεκλά έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΑΠΘ. Εργάζεται σε τηλεοπτικά κι έντυπα Μέσα, από το 2006.

Ετικέτες: