Σάββατο 3 Ιουνίου 2023 | 20:16

Σε οικόπεδο της Μονής Κύκκου η νέα Πρεσβεία της Ελλάδας στη Λευκωσία

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK

Ύστερα από μια σειρά από περιπέτειες και αντιμαχίες στις δικαστικές αίθουσες, Ελληνικό Δημόσιο και Μονή Κύκκου υπέγραψαν για την παραχώρηση του οικοπέδου από τη Μονή στην Ελλάδα προκειμένου να κατασκευαστεί η νέα ελληνική πρεσβεία και η πρεσβευτική κατοικία.

«Είμαι ευτυχισμένος που χάρη στην Μονή και στη σοφία των ηγουμένων της, θα μπορέσουμε να χτίσουμε μία όμορφη Ελληνική Πρεσβεία και μία όμορφη Ελληνική κατοικία για τον Πρέσβη μας. Είμαι ευτυχής που στο κέντρο της Λευκωσίας θα κυματίζει η ελληνική σημαία και ο ελληνισμός χάρη στη Μονή. δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς αμέσως μετά την υπογραφή της συμφωνίας μεταξύ της Ελλάδας και της Μονής Κύκκου.

Νωρίτερα ο Έλληνας υπουργός έγινε δεκτός από τον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο με τον οποίο είχε την ευκαιρία να συζητήσει για θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Photo: ΥΠ.ΕΞ

«Είναι μεγάλη μου χαρά που συνάντησα τον σοφό Μακαριώτατο. Είναι μεγάλη μου χαρά που μετά την «περιπέτεια» της υγείας του τον βρήκα πιο δυνατό από ποτέ. Μου κάνει πάντα εντύπωση ότι, παρόλο που περνούν τα χρόνια, εκείνος είναι πιο αειθαλής από ποτέ. Συζητήσαμε για τα θέματα της Εκκλησίας, της Χριστιανοσύνης, της Ορθοδοξίας γενικώς» είπε ο κ. Κοτζιάς.

Σύμφωνα με όσα είπε στους δημοσιογράφους ο Έλληνας ΥΠ.ΕΞ το κυπριακό ήταν το κύριο θέμα συζήτησης του με τον Αρχιεπίσκοπο Χρυσόστομο με τον οποίο συμφώνησε ότι πρέπει να φύγουν τα κατοχικά στρατεύματα και οι Συνθήκες Εγγυήσεων και Συμμαχίας.

«Τον ενημέρωσα για τις σκέψεις που έχουμε και φεύγω, όπως πάντα, ευχαριστημένος και με μια αίσθηση ασφάλειας και σιγουριάς» είπε με νόημα ο κ. Κοτζιάς.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ