Σε κλίμα κατάνυξης εορτάστηκε χθες η μνήμη του αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου στην μητρόπολη Γουμενίσσης, η οποία συμπίπτει με την επέτειο απελευθέρωσης της περιοχής από τον τουρκικό ζυγό.

Το πρωί τελέστηκε, όπως είναι καθιερωμένο, η πρωτοχριστιανική θεία λειτουργία που συνέγραψε ο τιμώμενος άγιος Ιάκωβος, χοροστατούντος του μητροπολίτη Γουμενίσσης κ. Δημητρίου, με τη συμμετοχή της μαθητειώσας νεολαίας και των αρχών της περιοχής.

Ο μητροπολίτης Γουμενίσσης, στην ομιλία του, επεσήμανε την ιδιαίτερη προσωπικότητα του αγίου Ιακώβου ο οποίος μάλιστα προεξήρχε ακόμα και αυτών των Αποστόλων κατά την Αποστολική Σύνοδο. “Η μαρτυρία του ήταν αποστολική και η ιεροσύνη του χαρισματική”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, ο κ. Δημήτριος τόνισε τη σημασία της σύμπτωσης της μνήμης του αγίου με την απελευθέρωση της πόλης καθώς, όπως είπε, “οι νίκες πραγματοποιούνται πρωτίστως όταν ο Θεός είναι μαζί μας”.

Επίσης, ανακοίνωσε στο πολυπλυθές εκκλησίασμα την άφιξη στην μητρόπολη Γουμενίσσης της χειρός του αγίου Χαραλάμπους από την μονή Μεγάλου Σπηλαίου την προσεχή Πέμπτη.

Τέλος, ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά καθώς και “να εμφυτευθεί μέσα μας η αύρα του Αγίου Πνεύματος”.

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της θείας λειτουργίας, ο κ. Δημήτριος χειροθέτησε οικονόμο και πρωτοπρεσβύτερο τον πατέρα Ανέστη Μιχαηλίδη, κληρικό της μητρόπολης.

Μετά τη θεία λειτουργία, ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο των πεσόντων κατά τον Μακεδονικό Αγώνα για την 103η επέτειο από την απελυθέρωση της Γουμένισσας.

Η Σοφία Καρεκλά έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Είναι υποψήφια διδάκτωρ στο Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του ΑΠΘ. Εργάζεται σε τηλεοπτικά κι έντυπα Μέσα, από το 2006.

Ετικέτες: