Παρασκευή 12 Αυγούστου 2022 | 6:19

Σε καραντίνα μια ολόκληρη πόλη στην Ουκρανία εξαιτίας ξεσπάσματος του κορονοϊού σε μοναστήρι

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Μια ολόκληρη πόλη τέθηκε σε καραντίνα στην Ουκρανία μετά από ξέσπασμα κρουσμάτων κορονοϊού σε μοναστήρι που βρίσκεται εντός της.

Όπως μεταδίδει ο ρεπόρτερ Vitalii Chervonenko του BBC News Ukraine, δεκάδες άτομα έχουν βγει θετικά στον κορονοϊό και αρκετοί έχουν πεθάνει στην πόλη Pochayiv όπου βρίσκεται το 500 ετών μοναστήρι, η οποία από εχθές τέθηκε σε αυστηρή καραντίνα από τις Αρχές της χώρας.

Η Λαύρα του Pochayiv, που ανήκει στην Ουκρανική Ορθόδοξη Εκκλησία του Πατριαρχείου της Μόσχας, δέχεται κάθε χρόνο εκατοντάδες χιλιάδες προσκυνητές από χώρες όπως η Πολωνία, η Ρωσία, η Μολδαβία, η Λευκορωσία μέχρι και από τη Βουλγαρία.

Η πόλη του Pochayiv αριθμεί περί τους 8.000 κατοίκους πολλοί από τους οποίους θεωρείται πως είχαν έρθει σε επαφή με τους ιερείς της μονής.

Οι ουκρανικές Αρχές δεν είχαν πρόσβαση στη μονή ώστε να εξετάσουν τους μοναχούς, με τον καιρός όμως διαδίδονταν φήμες πως πολλοί από αυτούς είχαν προσβληθεί και κατέληξαν.

Η μονή φαίνεται πως το αρνούνταν, όμως, σύμφωνα με το δημοσίευμα του Vitalii Chervonenko, η κατάσταση άλλαξε όταν την περασμένη εβδομάδα τέσσερις ιερείς της πόλης βρέθηκαν θετικοί στον ιό.

Εν όψει του Πάσχα, μάλιστα, οι τοπικές Αρχές είχαν συστήσει στη μονή να κλείσει τις πύλες της στους προσκυνητές, πολλοί ήταν όμως αυτοί που αψήφησαν τις οδηγίες της αστυνομίας και επισκέφθηκαν τη μονή.

Στις 20 του μήνα 13 νέα κρούσματα καταγράφηκαν στην πόλη συμπεριλαμβανομένων ιερέων που είχαν επισκεφθεί το μοναστήρι, ενώ μια 43χρονη κατέληξε.

Οι μοναχοί αρνούνται πως υπάρχει ξέσπασμα του κορονοϊού στη μονή, από χθες όμως συστήνουν στους προσκυνητές να μην επισκέπτονται το μοναστήρι.

Το δημοσίευμα του BBC News Ukraine σημειώνει πως η μονή προσφέρει εργασία σε πολλούς από τους κατοίκους της πόλης, γι’ αυτό και οι αρχές ήταν τόσο ελαστικές σχετικά με τα μέτρα που επέβαλαν στο μοναστήρι.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ