Σάββατο 2 Μαρτίου 2024 | 6:22

Σε δεύτερη φάση και με αλλαγές το άνοιγμα των ναών

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

Σε δεύτερη φάση θα πραγματοποιηθεί το άνοιγμα των εκκλησιών τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας λέγοντας ότι προτεραιότητα θα δοθεί στα εμπορικά καταστήματα.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αφού ανακοίνωσε ότι 4 με 5 Μαίου θα μπορούμε να μετακινούμαστε χωρίς την χρήση sms ή την επίδειξη της σχετικής βεβαίωσης, υπογράμμισε ότι σε πρώτη φάση θα ανοίξουν τα καταστήματα λιανεμπορίου χωρίς τον περιορισμό τετραγωνικών μέτρων και ότι σε δεύτερη φάση θα μεταβούμε και σε άνοιγμα των εκκλησιών”.

Επίσης στον ΣΚΑΙ και την Μαρία Αναστασοπούλου ο λοιμωξιολόγος και μέλος της επιτροπής εμπειρογνωμόνων Καθηγητής Νίκος Σύψας αναφέρθηκε στις προϋποθέσεις που θα πρέπει να τηρηθούν για την άρση των μέτρων ώστε να μην έχουμε επανάκαμψη της επιδημίας.

Χαρακτηριστικά τόνισε πως “υπάρχει ήδη σχέδιο για το πως θα ανοίξουν οι εκκλησίες με ασφάλεια… Νομίζω ότι υπάρχει και συναίνεση της εκκλησιάς η πολιτική ηγεσία θα ανακοινώσει σύντομα πως θα ανοίξουν, δεν θα ανοίξουν όπως ήταν παλιά”.

“Δεν θα έχουμε συνωστισμό πιστών θα τηρείται πάντα η αρχή της απόστασης και μέσα στην εκκλησία όλες οι λατρευτικές λεπτομέρειες θα αλλάξουν σύμφωνα με τα νέα δεδομένα.

“Λιγότεροι πιστοί, καλός εξαερισμός και καλή απολύμανση. Ενδεχομένως τόνισε δε θα φιλάμε τις εικόνες ή το χέρι του ιερέα, αλλά θα κάνουμε υπόκλιση σεβασμού. Υπάρχουν πάρα πολλοί τρόποι να πηγαίνουμε στην εκκλησιά χωρίς να παραβιάζονται οι οροί ασφαλείας” διευκρίνισε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ