ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ INFO | Σερρών Θεολόγος: "Αν χρειαστεί να θυσιαστούμε για την πατρίδα μας"

ORTHODOXIA.INFO | Αναστάσιος Βόπης «Να πάρουμε μηνύματα ζωής από τον βίο του αγίου Βησσαρίωνα» προέτρεψε τους πιστούς ο μητροπολίτης Σερρών κ. Θεολόγος από την κεντρική πλατεία των Τρικάλων, κατά τον λαμπρό εορτασμό του Πολιούχου της πόλης Αγίου Βησσαρίωνα.

Ο κ. Θεολόγος, που το Σάββατο το απόγευμα υποδέχθηκε την Τιμία Κάρα του Αγίου Βησσαρίωνος και προεξήρχε του πανηγυρικού εσπερινού στον ιερό προσκυνηματικό ναό του Αγίου Βησσαρίωνος, παίρνοντας αφορμή από τη ζωή του τιμώμενου αγίου, υπογράμμισε πως «σήμερα ζητούνται άνθρωποι οι οποίοι θα αναλάβουν τους οίακας αυτής της πατρίδος και θα μεταβάλλουν την εξουσία σε διακονία», ενώ πρόσθεσε πως «να ζουν για την πατρίδα και αν χρειαστεί να θυσιαστούν για αυτήν και να μην ζουν από την πατρίδα».

Κλείνοντας την ομιλία του, ο μητροπολίτης της Μακεδονίας επεσήμανε πως «επειδή βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη καμπή, ας προσπαθήσουμε να σκύψουμε όλοι με πολλή περίσκεψη, διάθεση και μυαλό, διορθώνοντας όλα τα κακά».

Συγχοροστάτησαν οι μητροπολίτες Αυλώνος κ. Χριστόδουλος, Λαγκαδά κ. Ιωάννης, Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος, Σταγών κ. Θεόκλητος και ο οικείος μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος.

Ακολούθησε μεγαλοπρεπής λιτάνευση της Τιμίας Κάρας και της εικόνας του αγίου Βησσαρίωνος καθώς και της Τιμίας Χειρός του Αποστόλου Ανδρέα έως την κεντρική πλατεία της πόλης. Εκεί εψάλη δέηση και τελέστηκε η ακολουθία της αρτοκλασίας. Η μπάντα του Δήμου Τρικκαίων συνόδευε την ιερά λιτανεία και μαζί με το στρατιωτικό άγημα της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών απέδιδαν τις δέουσες τιμές.

Οι εορταστικές ακολουθίες κορυφώθηκαν σήμερα το πρωί με πολυαρχιερατικό συλλείτουργο όλων των αρχιερέων που παρέστησαν και στον εσπερινό την παραμονή της εορτής, εκτός του μητροπολίτη Αυλώνος κ. Χριστοδούλου, ενώ τους υπέροχους ψαλμούς απέδωσε θαυμάσια ο βυζαντινός χορός «Τρίκκης Μελωδοί».

Τέλος, ο κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε θερμά εκ βάθους καρδίας όλους τους ιεράρχες για την παρουσία τους αλλά και όλους εκείνους που κοπίασαν για την προετοιμασία και την πραγματοποίηση της πανηγύρεως για τον Πολιούχο της πόλης άγιο Βησσαρίωνα.