Ρωσία

Σερβίας: «Το ουκρανικό ζήτημα δεν είναι εκκλησιαστικό, αλλά καθαρά πολιτικό»

ORTHODOXIA.INFO | Σπύρος Παπαγεωργίου Καθαρά πολιτικό χαρακτήρισε το ζήτημα της παραχώρησης αυτοκεφαλίας στην Ουκρανία, ο Πατριάρχης Σερβίας Ειρηναίος κατά την άφιξή του στη Μόσχα.

Ο προκαθήμενος της Σερβικής Εκκλησίας που θα συμμετάσχει στους εορτασμούς για τη 10η επέτειο από της εκλογής του Πατριάρχη Μόσχας Κυρίλλου, είπε ότι «το ουκρανικό ζήτημα δεν είναι εκκλησιαστικό, αλλά «καθαρά πολιτικό» και Ορθόδοξες Εκκλησίες θα πρέπει να προσεγγίσουν αυτό το ζήτημα πολύ σοβαρά και να το διευθετήσουν».

Τόνισε μάλιστα ότι η αναταραχή για το ουκρανικό σαν μια βόμβα που υπάρχει μέσα στο σπίτι, ενώ χαρακτήρισε την Ουκρανία, πειρασμό για την Ορθοδοξία εν γένει.

«Η Ουκρανία είναι ένας τεράστιος πειρασμός για την Ορθοδοξία εν γένει και αυτός ο πειρασμός είναι μεγάλης σημασίας, επειδή σχετίζεται με το κέντρο της Ορθοδοξίας. Δεν είναι κάτι που είναι έξω, αλλά αυτό που συμβαίνει στην Ουκρανία είναι σαν μια βόμβα που ρίχτηκε στο σπίτι μας».

Photo Credit: Sergey Vlasov | patriarchia.ru

Σχετικές Δημοσιεύσεις

ΕΚΤΑΚΤΟ- Σύσκεψη Προκαθημένων στην Κύπρο για το Ουκρανικό

Γραφείο Ρεπορτάζ

Ναυπάκτου: «Η Εκκλησία της Ελλάδος δεν μπορεί να αρνηθεί την απόφαση του Οικουμενικού Πατριαρχείου για το Ουκρανικό»

Αναδημοσίευση

Μπάτσκας Ειρηναίος: Προσωπική θέσις ως προς την «Θέσιν της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας περί της εν Ουκρανία εκκλησιαστικής κρίσεως”

Γραφείο Ρεπορτάζ

Έχουν κύρος οι χειροτονίες κληρικών από σχισματικούς ή καθηρημένους επισκόπους;

Στήριξη στο Φανάρι αλλά… με πολλές επιφυλάξεις από την Εκκλησία Κύπρου στο Ουκρανικό

Ανδρέας Λουδάρος

Στην Πολωνία ο μητροπολίτης Γαλλίας για το ουκρανικό ζήτημα

Ανδρέας Λουδάρος