Μήνυμα στους τοπικούς παράγοντες της Μάνης, που εξακολουθούν να αμφισβητούν την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος στέλνει μέσω του orthodoxia.info ο βουλευτής Λακωνίας Σταύρος Αραχωβίτης.

Με δήλωση του ο βουλευτής ξεκαθαρίζει πως «Η έκφραση γνώμης, αγάπη και συμπάθειας δεν πρέπει να ξεπερνάει τα όρια της παρέμβασης στα της εκκλησιαστικής τάξης” τονίζοντας πως η μόνη αρμόδια για να αποφασίζει για τις τοποθετήσεις μητροπολιτών είναι η ιερά Σύνοδος.

Ολόκληρη η δήλωση του Σταύρου Αραχωβίτη:

“Χθες πληρώθηκε η θέση του Μητροπολίτη Μάνης με τη χειροτονία του αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου. Η Ιερά Σύνοδος είχε να επιλέξει μεταξύ δύο ιδιαίτερα αξιών και συνετών ποιμένων, του αρχιμανδρίτη Συμεών λαμπρινάκου και του αρχιμανδρίτη Χρυσοστόμου Παπαθανασιου. Και οι δύο υποψηφιότητες αποτελούν τιμή για τη Μητρόπολη Μάνης.

Η Ιερά Σύνοδος εξέλεξε τον αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο με τη διαδικασία της εκλογής, ως μόνη αρμόδια να αποφασίσει.

Οι ρόλοι κάθε αρχής είναι απόλυτα διακριτοί ως προς τις αρμοδιότητες και τις παρεμβάσεις και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέονται.

Η έκφραση γνώμης, αγάπη και συμπάθειας δεν πρέπει να ξεπερνάει τα όρια της παρέμβασης στα της εκκλησιαστικής τάξης

Καλωσορίζουμε, λοιπόν, το νέο ποιμενάρχη Μάνης και του ευχόμαστε Πάντα άξιος!

Του ευχόμαστε επίσης να ποιμαινεί με σύνεση και αγάπη το ποίμνιο της Μάνης και να είναι σίγουρος ότι ο λαός της Μάνης θα τον αγκαλιάσει και θα του ανταποδώσει την αγάπη του.”

Ο Ανδρέας Λουδάρος έχει σπουδάσει δημοσιογραφία στην Αθήνα. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Εργάζεται ως εκκλησιαστικός συντάκτης από το 1999

Ετικέτες: