Την Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2018 τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ναό της Υ.Θ. Σπηλαιωτίσσης ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Θεοφιλέστατου Επισκόπου Σαλώνων κ. Αντωνίου.

Στο κήρυγμά του ο Θεοφιλέστατος επεσήμανε ότι η Ορθοδοξία δεν είναι μια ιδεολογία. Ο Ορθόδοξος Χριστιανός πρεσβεύει την ορθή πίστη, την παραδεδομένη από τον ίδιο τον Ιησού Χριστό και τους Αγίους Αποστόλους Του. Ακόμη, η πίστη στον Χριστό δεν είναι θρησκεία, καθότι η τελευταία είναι η προσπάθεια του ανθρώπου να βρει τον Θεό. Απεναντίας ο Χριστιανισμός είναι η αποκάλυψη του Τριαδικού Θεού εις τον κόσμο. Το δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, ο Υιός, εξ αγάπης γίνεται άνθρωπος, για να σώσει το πλάσμα Του.

Επιπλέον ο κ. Αντώνιος αναφέρθηκε στην ιδιαίτερη ευλογία που έχει η Κέρκυρα, να φιλοξενεί τα άφθαρτα λείψανα των Αγίων Σπυρίδωνος Τριμυθούντος και Θεοδώρας της Αυγούστης, που υπερμάχησαν αμφότεροι για την Ορθόδοξη Πίστη μας. Ο μεν Άγιος Σπυρίδων στην Α’ Οικουμενική Σύνοδο, η δε Αγία Θεοδώρα επικύρωσε τις αποφάσεις της Ζ’ Οικουμενικής.

Καταλήγοντας ο Επίσκοπος Σαλώνων ευχήθηκε όλοι οι Ορθόδοξοι Χριστιανοί να αξιωθούν να γίνουν πολίτες της Βασιλείας των Ουρανών, δοξολογώντας τον εν Τριάδι προσκυνούμενο Θεό.

Να σημειωθεί τέλος ότι λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών η λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος της Αγίας Θεοδώρας πραγματοποιήθηκε εντός του ναού, προεξάρχοντος του κ. Αντωνίου.

φωτογραφίες-κείμενο Σπύρος Καρύδης

Τα κείμενα που δημοσιεύονται στην κατηγορία αυτή είναι επιλογές από το διαδίκτυο. Εαν κάποιος από τους συντάκτες τους δεν επιθυμεί την φιλοξενία τους από το "Ορθοδοξια.info" μπορεί να το ζητήσει γράφοντας στο news@orthodoxia.info Η αναδημοσίευση στις σελίδες μας δεν σημαίνει απαραίτητα και αποδοχή των όσων αναφέρονται στα κείμενα από την πλευρά του orthodoxia.info

Ετικέτες: