Δευτέρα 15 Αυγούστου 2022 | 5:51

Σέρρες: Τα ονομαστήριά του εόρτασε ο μητροπολίτης κ. Θεολόγος

ORTHODOXTV.GR

Γνωρίστε την Ορθόδοξη Εκκλησιαστική Τηλεόραση και δείτε τις προτάσεις της.

18,991ΥποστηρικτέςΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ FACEBOOK
ORTHODOXTV.GR

Η κατά Σέρρας και Νιγρίτα Εκκλησία τίμησε με την δέουσα λαμπρότητα την εορτή του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου, που είναι μάλιστα και προστάτης της πόλεως των Σερρών, διότι κατά την 8η Μαΐου 1821 διέσωσε τους πολίτες των Σερρών από σφαγή που είχαν οργανώσει οι Τούρκοι κατακτητές.

Κατά την ημέρα αυτή η τοπική Εκκλησία γιορτάζει επίσης και την ονομαστική εορτή του Σεπτού Ποιμενάρχου της. Έτσι την παραμονή της εορτής, Πέμπτη 7 Μαΐου, τελέστηκε πανδήμως ο Πανηγυρικός Εσπερινός στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γρεβενών κ.κ. Δαυίδ, και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακαρίου, Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων κ.κ. Τιμοθέου και του Ποιμενάρχου μας κ.κ. Θεολόγου.

Τον θείον λόγον κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος, ο οποίος αναφέρθηκε στο ιερό πρόσωπο του αγαπημένου μαθητού και επιστηθίου φίλου του Χριστού Ιωάννου του Θεολόγου και κατέληξε τον λόγον του με εγκάρδιες ευχές προς τον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη της Εκκλησίας των Σερρών.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής τελέστηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Προσκυνηματικό και Καθεδρικό Ναό των Αγίων Θεοδώρων Σερρών με Αρχιερατικό συλλείτουργο προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Θεολόγου συλλειτουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σιδηροκάστρου κ.κ. Μακαρίου, Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου, Μαρωνείας και Κομοτηνής κ.κ. Παντελεήμονος και Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ.κ. Γεωργίου.

Τον θείον λόγον κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, ο οποίος ύμνησε το πρόσωπον του Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου και ευχήθηκε με θερμούς λόγους στον άγοντα τα ονομαστήριά του Ποιμενάρχη μας.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας ευχαρίστησε όλους τους παρευρισκομένους Αρχιερείς και Ιερείς που ήρθαν να συνεορτάσουν με την Εκκλησία των Σερρών.

Στο λόγο του τόνισε την μεγάλη αξία της κατά Χριστόν φιλίας μέσα στη ζωή του ανθρώπου, φέροντας ως παράδειγμα την προσωνυμία του εορτάζοντος αγίου ως επιστηθίου φίλου του Κυρίου. Αυτή η φιλία είναι αναγκαίο να καλλιεργείται πρωτίστως ανάμεσα στους Επισκόπους της Εκκλησίας μας, τους συνεχιστές του ιερού Αποστολικού έργου, δίδοντάς τους δύναμη και έμπνευση να συνεχίσουν την αποστολή τους, γινόμενοι οδοδείκτες και πρότυπα για τον λαό του Θεού.

Μετά την διανομή του αντιδώρου ο Σεβασμιώτατος μετέβη στο Επισκοπείο, όπου στην αίθουσα τον θρόνου τον περίμενε πλήθος πιστών για να του ευχηθεί για την ονοματική του εορτή και να πάρει την ευχή του. Επίσης, μετά από ένα μικρό διάλειμμα το μεσημέρι, από νωρίς το απόγευμα μέχρι αργά το βράδυ μέγα πλήθος λαού, όλων των ηλικιών, πέρασε για να εκφράσει τις ευχές και την αγάπη τους προς τον πνευματικό τους πατέρα.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ ΣΤΟ GOOGLE NEWS ΓΙΑ ΣΥΝΕΧΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Τελευταίες αναρτήσεις:

ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ