Μέσα στο όμορφο και γιορτινό κλίμα των ημερών, όπως κάθε χρόνο έτσι και εφέτος, η Ι. Μητρόπολή μας, αφιέρωσε την δεύτερη ημέρα του νέου Έτους 2016 στους μικρούς φίλους του Χριστού μας, στα νειάτα της τοπικής μας Εκκλησίας.

Συγκεκριμένα, το Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016, στις 6 το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Θεολόγος, παρευρέθηκε στην εορταστική εκδήλωση για τα παιδιά των ιερέων της Ι.Μητροπόλεώς μας, η οποία έλαβε χώρα στον φιλόξενο χώρο της Εκκλ. Βιβλιοθήκης ‘’Μυριόβιβλος’’ του ‘’Μαξιμείου’’ Πνευματικού Κέντρου.

Τα μικρά “αγγελούδια” έψαλαν τα κάλαντα στον πνευματικό τους Πατέρα και του ευχήθηκαν για τον καινούργιο χρόνο ευχαριστώντας τον με τον δικό τους τρόπο για την έμπρακτη αγάπη του στις οικογένειές τους.

Εν συνεχεία, ο Σεβασμιώτατος κ. Θεολόγος ομίλησε με πατρική στοργή στα παιδιά προσέφεροντας σε όλα γλυκίσματα και τα πρωτοχρονιάτικα δώρα τους.

Ακολούθως, στις 8 το βράδυ ο Σεβ. ευλόγησε την πρωτοχρονιάτικη Αγιοβασιλειόπιτα των φοιτητών και φοιτητριών της Μητροπολιτικής μας επαρχίας, που πραγματοποιήθηκε με την φροντίδα του Γραφείου Νεότητος, στο ξενοδοχείο ‘’ Philippos Xenia’’ της πόλεως των Σερρών.

Η προσέλευση των νέων ήταν εντυπωσιακή και συγκινητική. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας αφού ευλόγησε την πατροπαράδοτη Αγιοβασιλειόπιτα, ομίλησε προσωπικά με όλους τους φοιτητές και τις φοιτήτριες. Στο λόγο του τόνισε την αξία της σχέσης των νέων με την Εκκλησία και κυρίως με την κεφαλή της Εκκλησίας μας που είναι ο ίδιος ο Χριστός.

Στη συνέχεια νεαρός φοιτητής απο τις νεανικές συντροφιές του Ι.Ν. Αγ. Δημητρίου Σερρών χαιρέτησε και ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας για την πατρική πρόσκλησή του, ενώ αναφέρθηκε ιδιαιτέρως στην αξία της αγάπης και της αλληλεγγύης.

Στο τέλος, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας μοίρασε σταυρουδάκια ως ευλογία σε όλους τους νέους καθώς και τα κομμάτια της Αγιοβασιλειόπιτας, το φλουρί της οποίας αντιστοιχούσε σε ένα συμβολικό χρηματικό ποσό, το οποίο κέρδισε μια φοιτήτρια.

Κείμενα από το γραφείο Τύπου της Ιεράς Μητροπόλεως Σερρών. Τα κείμενα αυτά δημοσιεύονται χωρίς καμία παρέμβαση από την συντακτική ομάδα του orthodoxia.info