Καταγγελία κατά της πρεσβείας της Ελλάδας στην Ρωσία δημοσιοποίησε Ρώσος κληρικός που υποστηρίζει πως οι ελληνικές διπλωματικές αρχές του αρνήθηκαν την έκδοση τριετούς βίζας Σένγκεν εξαιτίας του γεγονότος πως είναι κληρικός του Πατριαρχείου της Μόσχας.

Ο π. Βλαντιμίρ Βιγιλιάνσκι, που είναι σύμφωνα με την Interfax πρώην επικεφαλής του Γραφείου Τύπου του Πατριάρχη Μόσχας, σε ανοικτή επιστολή που έγραψε προς τον πρεσβευτή της Ελλάδας στη Μόσχα  ισχυρίζεται πως, αν και έχει λάβει πολλές φορές μακροπρόθεσμες θεωρήσεις στο παρελθόν, τώρα του δόθηκε βίζα μόλις ενός μήνα, ενώ στη σύζυγο του εκδόθηκε κανονικά τριετής.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως η υπάλληλος του Προξενείου όταν της ζήτησε εξηγήσεις του είπε πως ο λόγος της άρνησης ήταν η ιερατική του ιδιότητα και πως αν δεν την είχε δηλώσει θα είχε εκδοθεί η βίζα όπως την επιθυμούσε.

Μάλιστα σε δημοσίευμα ρωσικής ιστοσελίδας αναφέρεται πως ο κληρικός έχει ήδη επικοινωνήσει και με άλλους ιερείς οι οποίοι του επιβεβαίωσαν πως και εκείνοι έχουν αντιμετωπίσει παρόμοια ζητήματα τους τελευταίους έξι μήνες καθώς τους έδωσαν βίζα για μια εβδομάδα, δύο εβδομάδες ή το πολύ ένα μήνα.

Την είδηση έχει αναδημοσιεύσει πλήθος εκκλησιαστικών ιστοσελίδων στην Ρωσία, ενώ μέχρι στιγμής δεν υπάρχει επίσημη απάντηση από την ελληνική πρεσβεία

Ετικέτες: