Στο νοσοκομείο του Kursk άφησε χθες την τελευταία του πνοή σε ηλικία 55 ετών από τον Covid-19 ο επίσκοπος Ζελεζνογκόρσκ και ο Λόγκοφ Βενιαμίν του Πατριαρχείου Μόσχας.

Ο επίσκοπος Βενιαμίν νοσηλευόταν τις τελευταίες ημέρες, ενώ προχθές εισήλθε στην μονάδα εντατικής θεραπείας αλλά τελικά εχθές κατέληξε.

Την ίδια ώρα, ο αναπληρωτής επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας π. Νικολάι Μπαλάσοφ σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ανακοίνωσε προχθές ότι τόσο αυτός όσο και η σύζυγός του βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

O αναπληρωτής επικεφαλής του Συνοδικού Τμήματος Εξωτερικών Εκκλησιαστικών Σχέσεων του Πατριαρχείου Μόσχας π. Νικολάι Μπαλάσοφ – Photo: Facebook | Николай Балашов

Ακόμη, το Πατριαρχείο Μόσχας ανακοίνωσε πως από τις 25 Απριλίου τέθηκε σε καραντίνα η μονή του Αγίου Σεραφείμ στο Ντιβέγιεβο καθώς υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα κορονοϊού μεταξύ των μοναχών, οι οποίες και έχουν απομονωθεί στο ιατρικό κέντρο της μονής.

Η μονή του αγίου Σεραφείμ στο Ντιβέγιεβο – Photo patriarchia.ru

 

Ετικέτες: